Foto Vremea 1 decembrie 2021. Se încălzește de Ziua Națională, temperaturi maxime de 14° Celsius
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 1 decembrie 2021.
În noaptea de marți spre miercuri cerul va avea înnorări. La munte va ninge, iar în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali se va depune strat consistent de zăpadă. În regiunile intracarpatice, local, vor predomina ninsorile, iar în nord-vest se va depune pe alocuri strat de zăpadă. În restul teritoriului doar cu totul izolat vor fi ploi și lapoviță. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu vitezele cele mai mari la munte, la altitudini mai mari, unde rafalele vor depăși 75...95 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 3 grade.
Vremea 1 decembrie 2021
Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și lapoviță. La munte, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare la începutul intervalului, apoi mixte și vor fi condiții de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar în zona montană, la altitudini mari vitezele vor depăși 80...100 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar cele minime în general între -4 și 4 grade. Izolat se va forma ceață.
Progonoza meteo București
- Coduri galben și portocaliu de vreme severă în România, până mâine seară. Ninsori abundente și viscol la...
- Vremea în București de Ziua Națională. ANM a emis o prognoză specială pentru 1 Decembrie
- Peisaj de iarnă la munte. Viscolul a congelat crestele masivilor. În Retezat, o mare de nori s-a așternut peste...
Vremea se va încălzi. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu intensificări de 35...45 km/h.
Vremea la munte
Vremea se va încălzi față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la începutul intervalului, apoi mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări, iar la altitudini mari va sufla tare cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h.
Cum va fi vremea în Europa
Ca în cele câteva zile precedente, pe continent va predomina aspectul închis al vremii. Mai plăcut, în condițiile cerului variabil sau chiar senin, va fi numai în regiunile din extremitatea sud-estică și din cea sud-vestică ale Europei - inclusiv Grecia și sudul Spaniei. Totodată, precipitații se vor semnala pe suprafețe mari în țările vestice și centrale, aflate în calea unor fronturi atmosferice înaintând dinspre nord-vestul oceanic spre partea interioară.
Fenomene pluviale vor fi pe arii mai restrânse în zona nordică a Peninsulei Iberice și în Italia, la sud de Marea Baltică în apropierea acesteia, în Rusia dincoace de Munții Ural și în Arhipelagul Britanic; local sau pe alocuri - în țările scandinave, iar izolat sau sporadic - în spațiul carpato-balcanic, în statele baltice și în Belarus, în vestul și în estul Ucrainei. Majoritatea precipitațiilor vor fi slabe și sub formă de lapoviță și ninsoare, întrucât pe mai tot continentul se manifestă un proces de răcire dinspre nord-vest și nord-est. Cantități mari de apă din precipitații mixte se vor acumula în nordul Poloniei, în sudul Suediei și în vestul Marii Baltice, iar din ploi abundente - în nordul Spaniei și posibil în sud-estul Franței.
La altitudini mari, sau pe relieful înalt - cel mai probabil, în Munții Alpi - va ninge și se va depune strat de zăpadă, de asemenea în Rusia - unde și în zona Moscovei solul se va răci până la formarea de ghețuș și polei. Vânt intens ori puternic se va observă la vest de Norvegia și de Portugalia, în Golful Biscaya și împrejurul Arhipelagului Britanic, în nordul Franței și în Țările de Jos, în Danemarca și în Germania, în vestul Poloniei, în vestul și în estul Marii Mediterane și în sudul celei Negre și în nordul Turciei; iar cu precădere slab - în Norvegia, Suedia și în sud-estul continentului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰