Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Coduri galben și portocaliu de vreme severă în România, până mâine seară. Ninsori abundente și viscol la munte, vânt puternic la mare

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă, valabile în mai multe zone din țară până mâine seară. Sunt anunțate ninsori abundente la munte și vânt puternic pe litoral.

de Veronica Micu

la 30.11.2021 , 10:37

La ora 10.00, a intrat în vigoare o informare meteo, în vigoare până miercuri, la ora 20.00. Conform acesteia, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ. În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Cod galben de vânt puternic în Dobrogea și sud-vestul Olteniei

Articolul continuă după reclamă

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 10 – 30 noiembrie, ora 20.

Pe acelaşi subiect

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Zone afectate: Dobrogea, sud-vestul Olteniei, în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 metri.

În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75...85 km/h și va ninge viscolit, potrivit avertizării ANM.

Cod portocaliu de vânt puternic pe litoral

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt puternic în zona de litoral a județului Constanța.

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 12 – 30 noiembrie, ora 18.

Fenomene și zone vizate: intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a județului Constanța. 

În după-amiaza și seara zilei de marți (30 noiembrie), în zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80...90 km/h.

Cod portocaliu de vânt puternic pe litoral

meteoromania.ro

Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol la munte

Cod galben

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 20 – 01 decembrie, ora 16

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori

Zone afectate: conform textului și hărții 

În intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85...95 km/h, viscolind ninsoarea. Până în dimineața zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 23 – 01 decembrie, ora 11.

Fenomene și zone vizate: ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1500 m în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

În nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75...85 km/h și va fi viscol.

Prognoza meteo în Capitală de Sfântul Andrei și Ziua Națională

Vremea se răcește marți și va ajunge la 10 grade miercuri în Capitală, potrivit prognozei speciale pentru București publicată de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, din această dimineața până miercuri la ora 8.00, vremea se va răci accentuat, astfel încât temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă de -3...0 grade Celsius.

Cerul va avea înnorări, iar pe parcursul zilei trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35-40 km/h.

Vremea în București de 1 Decembrie

Miercuri, de Ziua Națională, vremea se va încălzi, iar temperatura maximă va fi de 9-10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu intensificări de 35-45 km/h.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Vremea » Coduri galben și portocaliu de vreme severă în România, până mâine seară. Ninsori abundente și viscol la munte, vânt puternic la mare