Meniu
Search
x

Foto Avertizare meteo, vreme la extreme: După caniculă urmează furtuni cu descărcări electrice și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben și portocaliu de vreme rea. Sunt așteptate ploi caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

De Daniel Murărescu la 19.07.2021, 10:23

Cod Galben de vreme rea, până marți dimineața

În intervalul 19 iulie, ora 10:00 - 20 iulie, ora 10:00 instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cod Galben de vreme rea

Cod galben de vreme rea

ANM

Cod portocaliu de ploi, fulgere și grindină

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 9 iulie, ora 14:00 - 20 iulie, ora 10:00 în zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Avertizare meteo, vreme la extreme: După caniculă urmează furtuni cu descărcări electrice și grindină