Antena Meniu Search
x

Video Cea mai călduroasă dimineaţă de Bobotează din ultimii 60 de ani. Meteorologii ne anunță că nu vom mai reveni la clima de altădată

Gerul Bobotezei este istorie! Iernile de altădată au devenit primăverile de azi. Am avut cea mai călduroasă dimineaţă de 6 ianuarie din 1963. În aproape toată țara au fost temperaturi şi cu 10 grade Celsius peste normalul perioadei. Meteorologii averizează că va trebui să ne obişnuim cu iernile fără zăpadă: devenim ţările calde.  

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 06.01.2023, 19:42

Vezi și

Cristina Filip, reporter Observator: Gerul Bobotezei este istorie! La 74 de staţii meteo din ţară s-a înregistrat cea mai caldă dimineaţă din ultimii 60 de ani. În Capitală, maxima a ajuns astăzi la 15 grade Celsius.

Cea mai călduroasă dimineaţă de Bobotează din ultimii 60 de ani

În Drăgăşani, Caracal sau Calafat, maximele au fost cu peste 10 grade mai ridicate faţă de cele normale. În urmă cu 14 ani, simţeam cu adevărat gerul Bobotezei. În 2009, la Întorsura Buzăului se înregistrau minus 30 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc erau minus 22 de grade, iar la Joseni minus 21.

Azi, nici măcar de dimineaţă nu am simţit frigul. Ultima oară când am avut vreme geroasă de Bobotează a fost în urmă cu trei ani.

Pe acelaşi subiect

Roxana Bojariu, climatolog: Aproape 19 grade la Zimnicea, 18,9 grade Celsius, cum vedeţi, În ultimii ani, am avut din ce în ce mai des de temperaturi pozitive în ziua de Bobotează, în loc să avem temperaturi care să caracterizeze tradiţionalul ger de Bobotează. Ger înseamnă temperatură de sub minus 10 grade Celsius, ori vom vedea temperaturi din ce în ce mai rar. Nu vom putea reveni la clima de dinainte.

În Harghita, cândva polul frigului din România, iar pomii înmuguresc ca primăvara.Cei care simt că e cât de cât iarnă sunt schiorii de pe pârtia din Harghita Băi.

Va fi vreme de primăvară şi în perioada următoare. Săptămâna viitoare se va răci uşor, dar apoi revin zilele însorite, cu temperaturi de peste 10 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Cea mai călduroasă dimineaţă de Bobotează din ultimii 60 de ani. Meteorologii ne anunță că nu vom mai reveni la clima de altădată