Antena Meniu Search
x

Video Imagini dramatice în timpul codului roşu de vijelii din Craiova. Au rămas cu maşina blocaţi în pasaj, care a început să se inunde

Mare parte din România a fost răvăşită aseară de furtuni violente. Vijelii de cod roşu au doborât copaci, au smuls acoperişuri şi au inundat oraşe în Transilvania şi Oltenia, unde temperaturile au scăzut brusc cu 15 grade Celsius.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 25.09.2023, 21:50

Vezi și

53 de străzi din Craiova au fost inundate aseară după o ploaie de jumătate de oră. Într-o maşină pe jumătate acoperită de apă într-un pasaj, doi oameni s-au temut pentru viaţa lor. De sus, din balcoane, localnicii şi-au filmat oraşul - Craiova arăta ca o mlaştină mare. Rafalele de peste 70 km/h au amplificat pagubele. Vântul a smuls şapte acoperişuri de pe blocuri. Bucăţi grele de tablă au fost aruncate peste zeci de maşini parcate.  

Vremea din Bucureşti este ca în mijlocul verii

La lumina zilei, locatarii şi-au dat seama că au şi ei vina lor - au pus singuri tabla pe acoperişul blocului, dar au folosit cuie prea scurte. "Pe la 9.30-10 s-a auzit o vijelie şi la un moment dat un vuiet mare. prima dată a fost doar o tablă şi după, când am ieşit afară era tot acoperişul aici. În jur de 10 maşini au fost cu daune!", spune o persoană. Vântul a doborât un acoperiş între un bloc şi o grădiniţă, iar cursurile au fost suspendate până când vor fi adunate resturile periculoase. Vântul a doborât un acoperiş între un bloc şi o grădiniţă, iar cursurile au fost suspendate până când vor fi adunate resturile periculoase.

Şi la Cluj-Napoca au curs şiroaie de necazuri. Multe străzi au fost inundate, iar pe localnici i-a prins miezul nopţii până au scos apa din curţi. Vijelia nu a făcut probleme doar la sol. Cinci avioane care urmau sa aterizeze la Cluj-Napoca au fost redirecţionate spre Sibiu, Bucureşti şi Budapesta. La Bucureşti, însă, vara nu se dă dusă. Astăzi a fost mai cald cu 10 grade Celsius faţă de media acestei perioade.

Mai sunt doar câteva zile până intrăm în luna octombrie, dar vremea din Bucureşti este ca în mijlocul verii. Acum sunt 30 de grade şi sunt multe persoane care încearcă să prindă un ultim bronz în parcurile din Capitală. Zilele următoare vor aduce, din nou, temperaturi mai mari decât cele normale. Doar vântul va strica peisajul de vară. "Vitezele cele mai mari se vor atinge în sud şi în sud-est precum şi la munte, unde rafalele vor trece de 70 km/h. Cei care încă mai profită de soarele de pe litoral trebuie să fie atenţi pentru că valurile se vor menţine periculoase", a declarat Simona Căpşună, meteorolog Observator.

Furtunile care au trecut prin sudul şi centrul ţării au lovit mai întâi Serbia. La Belgrad a plouat în patru ore cât pentru o săptămână, iar zeci de case au fost inundate. În regiunea Belgradului, vântul a avut o putere atât de mare încât a îndoit stâlpii de electricitate. Mii de oameni au rămas fără electricitate ore în şir, iar echipele de intervenţie încă mai repară pagubele produse de furtuna violentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Imagini dramatice în timpul codului roşu de vijelii din Craiova. Au rămas cu maşina blocaţi în pasaj, care a început să se inunde