Antena Meniu Search
x

Șase județe intră de la noapte sub cod galben de vreme severă. Ploi torențiale și vijelii până mâine la prânz

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi torențiale și vijelii, în mai multe județe din țară. Alerta intră în vigoare la noapte și expiră joi, la ora 12.00. Totodată, instabilitatea atmosferică se va menţine în cea mai mare parte a ţării, până luni.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 10:32

La noapte, șase județe intră sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Este vorba de județele Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea și Dolj.

Potrivit ANM, în sudul Banatului și în vestul și nordul Olteniei, precum și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Avertizarea intră în vigoare în noapteaa de miercuri spre joi, la ora 2.00 și este valabilă până joi la ora 12.00. 

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării până luni.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Prognoză specială pentru București

În același interval de prognoză, în București cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14...17 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Șase județe intră de la noapte sub cod galben de vreme severă. Ploi torențiale și vijelii până mâine la prânz