Antena Meniu Search
x

Toată ţara intră sub avertizare de vreme severă. ANM anunţă ninsori şi viscol la munte, ploi torenţiale şi vânt puternic în rest

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme rea. Revin ploile în toată țara, iar la munte se reîntoarce iarna cu ninsori și viscol. Stratul de zăpadă va fi unul consistent.

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 10:23

ANM a emis noi alerte de vreme severă.

Viscol şi ninsori la munte

Interval de validitate: 21 aprilie, ora 18 – 22 aprilie, ora 12

Regiuni afectate: la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã

Pe acelaşi subiect

La altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Vreme rea în toată ţara

Interval de valabilitate: 21 aprilie, ora 15 – 22 aprilie, ora 15

Aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10...15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h. Potrovit ANM, marți (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

Vânt şi ploi în Capitală

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru Bucureşti, valabilă în intervalul 21 aprilie, ora 15.00 - 22 aprilie, ora 15.00. Cerul se va înnora treptat, iar pe parcursul nopții de duminică spre luni va ploua moderat și se vor acumula cantități de apă în jur de 15 l/mp.

Luni cerul va fi temporar noros, iar averse slabe vor mai fi la începutul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă a după-amiezii de duminică va fi de 18...19 grade Celsius, iar pentru luni va fi de 14...15 grade Celsius. 

Temperatura minimă va fi de 7...8 grade Celsius.

Prognoza meteo 21 aprilie

Valorile termice se vor situa local sub normalul climatologic specific pentru ultima decadă a lunii aprilie, îndeosebi în vestul şi sud-vestul teritoriului. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în nordul, estul şi parţial în centrul ţării, unde ploile vor fi izolate, iar în rest nebulozitatea se va accentua şi va ploua pe arii extinse în Oltenia şi Banat şi local în Crişana şi Muntenia. Noaptea, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi mai ales în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură se va depune strat de zăpadă. În jumătatea de sud, local se vor acumula cantităţi de apă de apă de 15...25 l/mp, iar trecător vor fi posibile şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări în special în regiunile extracarpatice, unde se vor atinge viteze de 40...55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 21 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Toată ţara intră sub avertizare de vreme severă. ANM anunţă ninsori şi viscol la munte, ploi torenţiale şi vânt puternic în rest