Antena Meniu Search
x

Galerie foto România, sub noi alerte meteo de vreme severă. ANM anunţă ninsori şi viscol la munte, ploi şi vânt puternic în rest

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme rea. Un cod galben, dar şi o informare meteo, valabile până mâine dimineaţă, anunţă ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice şi vânt în majoritatea regiunilor. La munte, continuă fenomenele de iarnă, cu lapoviță și ninsori.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 10:10

ANM a emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice şi vânt, valabil până joi. În intervalul 23 aprilie, ora 10 – 24 aprilie, ora 08, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură și în zona de deal a Olteniei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat de peste 45...50 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90...100 km/h.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Ninsori şi viscol la munte, ploi şi vânt puternic în rest

Pe acelaşi subiect

De asemenea, în acelaşi inreval este valabilă şi o informare meteorologică. Aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde treptat toată țara. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi în general de 15...20 l/mp.

La altitudini mari la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70...80 km/h. Conform meteorogilor ANM, pe parcursul zilei de miercuri (24 aprilie) vântul va mai avea intensificări temporare în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Vremea de mâine 23 aprilie

Nebulozitatea se va extinde treptat dinspre regiunile sudice şi va ploua sub formã de aversã în cea mai mare parte a ţãrii, iar în zona montanã înaltã vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Pe alocuri cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp (îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în dealurile Olteniei) şi vor fi posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în sudul Banatului şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, rafalele vor depãşi 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 21 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în scãdere.

În Bucureşti, vremea va fi închisã şi temporar va ploua slab, mai ales sub formã de aversã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare (viteze de 40...50 km/h). 

Temperatura maximã se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimã va fi de 8...10 grade. Presiunea atmosferică va fi în scãdere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » România, sub noi alerte meteo de vreme severă. ANM anunţă ninsori şi viscol la munte, ploi şi vânt puternic în rest