Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 21 aprilie 2024. Ploi în mare parte din țară și temperaturi scăzute

Vremea de mâine în România. Până duminică valorile termice diurne vor creşte uşor faţă de intervalul anterior, astfel că se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, însă dimineaţa va fi în continuare rece, în special în vestul, centrul şi nordul ţării. Cerul va fi temporar noros şi, începând din orele după-amieazii, va ploua în cea mai mare parte a Dobrogei, pe arii restrânse în Oltenia şi Transilvania şi izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 19 grade.

de Redactia Observator

la 20.04.2024, 15:29

vremea 21 aprilie 2024
Vremea de mâine 21 aprilie 2024. Ploi în mare parte din țară și temperaturi scăzute - Observator

Valorile termice se vor situa local sub normalul climatologic specific pentru ultima decadă a lunii aprilie, îndeosebi în vestul şi sud-vestul teritoriului. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în nordul, estul şi parţial în centrul ţării, unde ploile vor fi izolate, iar în rest nebulozitatea se va accentua şi va ploua pe arii extinse în Oltenia şi Banat şi local în Crişana şi Muntenia. Noaptea, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi mai ales în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură se va depune strat de zăpadă. În jumătatea de sud, local se vor acumula cantităţi de apă de apă de 15...25 l/mp, iar trecător vor fi posibile şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări în special în regiunile extracarpatice, unde se vor atinge viteze de 40...55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţă.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă, astfel că vor fi apropiate de media multianuală specifică acestei date. Cerul se va înnora, iar începând cu orele serii va ploua moderat şi se vor acumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade, iar cea minimă de 7...8 grade.

Vremea de mâine la munte

Valorile termice se vor situa local sub normalul climatologic specific pentru ultima decadă a lunii aprilie. Nebulozitatea se va accentua, iar aria precipitaţiilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a zonei montane. Vor fi ploi, iar la altitudini în general mai mari de 1500 m precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi mai ales în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură se va depune strat de zăpadă. În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, local se vor acumula cantităţi de apă de apă de 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Cum va fi vremea în Europa

La scara continentului European, exceptând sud-vestul şi jumătatea vestică a Peninsulei Scandinave, cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, iar în partea central-vestică şi în zonele de deal şi de munte, şi lapoviţă şi ninsoare. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. Îndeosebi în sud-vestul Peninsulei Iberice şi partea estică a continentului, ploile vor fi şi sub formă de aversă însoţite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Temperaturile vor marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentă în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 21 aprilie 2024. Ploi în mare parte din țară și temperaturi scăzute