Antena Meniu Search
x

Video Vremea în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte. Prognoza meteo pentru toate regiunile ţării

Veşti bune pentru vacanţa de 1 Mai! Vremea se încălzeşte şi promite soare generos, chiar dacă este greu de crezut acum, când temperaturile sunt mai mici decât ar trebui, iar pe Transalpina a fost viscol.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 19.04.2024, 19:47

Vezi și

Ziua a început cu temperaturi anormal de mici în toată ţara. Am tremurat puţin la oraşe, iar la munte a fost chiar ger. Minus 11 grade Celsius la Vârful Omul şi termometre aproape de îngheţ la marginea Capitalei, Bistriţa şi Curtea de Argeş. La Suceava, localnicii au fost nevoiţi să îşi dezgheţe maşinile ca să plece la serviciu azi-dimineaţă. 

Viscol şi temperaturi negative la munte

La munte este încă iarnă. Zăpada are aproape un metru în Bucegi, iar pe Transalpina a fost viscol. Angajaţii de la despzăpezire au fost nevoiţi să tragă pe dreapta utilajele. 

Diana Speretoiu - reporter Observator: Sunt minus 4 grade celsius acum la cota 200, bate vântul şi a început să ningă. Noaptea trecută au fost  -7 grade, aşa că zăpada încă rezistă. Şi, să vă faceţi o idee, acest indicator este aproape îngropat în zăpadă.

Pe acelaşi subiect

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: Nu ne puteam expune colegii unui risc de accidente şi atunci s-a luat această decizie, plus că este foarte frig, afară au fost -7 grade şi avem si vânt  nu putem să lucrăm în astfel de condiţii.

Pe autostrada Sibiu - Piteşti a avut loc un accident în lanţ ca iarna. Două maşini, un microbuz şi un TIR s-au ciocnit după ce au derapat din cauza gheţii de pe şosea.

Prognoza meteo pentru 1 Mai

Cei care vor să plece la mare de 1 Mai sunt îngrijoraţi - internetul este plin de glume despre vremea nefiresc de rece, dar meteorologii îi liniştesc.

Ana Grigore - reporter Observator: Zilele acestea, în Bucureşti, soarele este zgârcit şi ne obligă să ne încălzim cum ştim mai bine. Fie ne îmbrăcăm mai gros, fie ne încălzim cu băuturi cald. Până la finalul lunii vom putea să trece la haine de vară, buturi răcoritoare şi chiar îngheţată iar ochelarii de soare vor fi accesoriul de nelipsit. 

Alina Şerban - meteorolog ANM: Vom avea variaţii termice de la o zi la celaalta pentru anumite regiuni. În jumătatea de sud se vor păstra la fel, dar in jumătatea nordică vor varia. Pentru că azi s-a încălzit uşor, maine se va incalzi uşor. De la mijlocul săptămânii viitoare, se mai încălzeşte puţin, astfel încât vom mai avea temperaturi de 20 şi peste 20 de grade. 

Cel puţin în prima jumătate a lunii mai, temperaturile maxime vor fi în jur de 20 - 22 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte. Prognoza meteo pentru toate regiunile ţării