Antena Meniu Search
x

Video O furtună puternică a măturat Germania. Străzi și magazine înghițite de puhoaie, după o rupere de nori

Furtunile violente continuă să răvăşească vestul Europei. Au trecut din Franţa şi Anglia în Germania, unde în doar două ore străzile au fost complet înghiţite de ape. Situaţia a fost dificilă şi în Italia, unde a avut loc un fenomen rar: o tornadă s-a format în apropierea unor sate din regiunea Padova. 

de Redactia Observator

la 03.05.2024 , 20:34

S-a rupt cerul în Germania. Jumătatea de vest a ţării a fost sub cod roşu de furtuni. Peisajul, altă dată rustic, s-a transformat într-unul apocaliptic. Străzile şi magazinele au fost complet înghiţite de ape. Puhoaiele au înghiţit maşinile localnicilor, iar străzile au crăpat din cauza torenţilor puternici. 

  • Martor: A început să plouă, să tune şi să fulgere şi apoi am văzut cum a venit foarte multă apă şi a inundat drumul. 

În Bavaria, un bărbat a murit după ce intrat în subsolul complet inundat al casei şi a fost electrocutat de instalaţia electrică. 

Vezi și

Vremea capricioasă le va da bătăi de cap germanilor şi în weekend

Pe acelaşi subiect

Sunt avertizări de grindină, ploaia torenţială, tunete şi fulgere în Dusseldorf, Frankfurt şi Stuttgart. 

Primele zile din luna mai au adus vreme mohorâtă şi în mai multe regiuni din Italia, unde a fost emis deja un cod portocaliu de vijelii. În nordul ţării, în Padova, a avut loc un fenomen meteo neobişnuit pentru această zonă - o tornadă s-a format în apropierea satelor. Furia naturii a fost resimţită şi în oraşe, unde mai mulţi copaci au fost puşi la pământ. 

Şi este abia începutul: vremea rea va pune stăpânire pe toată peninsula şi se va menţine instabilă până la jumătatea lunii, anunţă meteorologii. 

Ploile şi inundaţiile au revenit în Dubai

Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate, iar şcolile şi instituţiile publice au fost închise. Furtuna vine la mai puţin de două săptămâni de când extravagantul oraş Dubai a fost înghiţit de ape. Atunci, a plouat într-o zi cât pentru doi ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » O furtună puternică a măturat Germania. Străzi și magazine înghițite de puhoaie, după o rupere de nori