Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 1 iulie 2021. De la caniculă la furtuni cu grindină și descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 1 iulie 2021. Vremea va fi instabilă, la început în vest, centru, nord, nord-est, în zonele montane și submontane, apoi și în restul teritoriului, însă nu vom scăpa de caniculă.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 17:53

La noapte vor fi perioade cu înnorări, averse și descărcări electrice în regiunile vestice, nordice, nord-estice, centrale, în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp și izolat 60 l/mp. Vor mai fi posibile vijelii și grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în Dealurile de Vest.

vremea la noapte

Vremea la noapte

Observator

Vremea joi 1 iunie 2021 

Vremea va fi instabilă, la început în vest, centru, nord, nord-est, în zonele montane și submontane, apoi și în restul teritoriului. Aceasta se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă ale vântului. Pe alocuri vor fi vijelii și grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, local se vor depăși 20...40 l/mp și izolat 60...70 l/mp. Temperaturile vor fi în scădere, dar local în regiunile sudice și estice vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. La nivelul întregii țări, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în estul Transilvaniei și 35 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Treptat instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, prin intervale de timp cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Probabilitatea va fi ridicată și pentru grindină și vijelie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade.

Vremea în București

Vremea în București

Observator

Vremea pe litoral 

Vremea va fi caldă dar va deveni în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și noaptea când, trecător, vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua dar și în timpul averselor când poate avea aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade iar cele minime între 21 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 21..23 grade.

vremea pe litoral

Vremea pe litoral

Observator

Vremea la munte

Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar pe arii extinse se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri grindină și vijelii.

vremea la munte

Vremea la munte

Observator

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp și pe spații mici, 60...70 l/mp. Valorile termice vor scădea față de ziua anterioară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 1 iulie 2021. De la caniculă la furtuni cu grindină și descărcări electrice