Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea de mâine 1 octombrie. Va fi mai frig decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi

Vremea va fi în continuare rece, însă un pic mai cald ca ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales ziua în estul, sud-estul, centrul şi nordul ţãrii. Iată prognoza meteo de mâine, 1 octombrie, 

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 14:43

Va ploua și va fi mai frig decât normalul perioadei Vremea de mâine 1 octombrie. Va fi mai frig decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi - Shutterstock

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi  ploi în Moldova, Dobrogea, jumãtatea de est a Munteniei, Maramureş şi local în Transilvania. Cantitãţile de apã vor fi de 10 ... 15 l/mp, iar în extremitatea de sud-est, în general, de 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri în regiunile estice şi sud-estice, unde la rafalã se vor atinge viteze de 50...70 km/h, vitezele cele mai mari fiind pe litoral. Intensificãri ale vântului vor mai fi şi în vestul şi sudul-vestul Olteniei, cu rafale în general de 45...55 km/h. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitaţii slabe şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar vântul va avea intensificãri, cu viteze de 70...90 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 1 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori în nordul litoralului. Izolat se va semnala ceaţã.

Vremea de mâine 1 octombrie în țară

Valorile termice vor marca o creştere uşoarã, însã se vor situa în continuare sub mediile climatologice specifice la începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales ziua în estul, sud-estul, centrul şi nordul ţãrii. Temporar va mai ploua, în Dobrogea, local în Moldova, la munte şi izolat în Transilvania. La altitudini îndeosebi de peste 1700 m, trecãtor vor mai fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în est, în sud-est şi în extremitatea de sud-vest, local cu rafale de 50...70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 22 de grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în sudul Banatului, spre -1 grad, unde vor fi condiţii de brumã. Se va semnala ceaţã, izolat dimineaţa şi pe arii restrânse noaptea.

Articolul continuă după reclamă

Vremea de mâine 1 octombrie în București și Cluj

Pe acelaşi subiect

La noapte, cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a nopţii. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 9...11 grade.

Valorile termice vor creşte faţã de ziua precedentã. Temperatura maximã va fi de 19...21 de grade, iar cea minimã de 7...9 grade, uşor mai coborâtã în zona preorãşeneascã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat.

În Cluj, vremea de menține deosebit de rece, cu maxime de doar 12 grade. Cerul va fi parțial noros. 

Vremea de mâine 1 octombrie la munte

Valorile termice vor marca o creştere uşoarã, însã se vor situa în continuare sub mediile climatologice specifice la începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse ploi slabe cantitativ, pe parcursul zilei, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. La altitudini îndeosebi de peste 1700 m, trecãtor vor mai fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri, mai ales ziua, pe creste.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Vremea » Vremea de mâine 1 octombrie. Va fi mai frig decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi