Antena Meniu Search
x

Video Ce se decide azi nu mai e valabil mâine. Guvernul se răzgândește iar pe tema facturilor și a carburanților

Criza energiei e în plină desfășurare, iar soluțiile sunt ca Fata Morgana. Măsurile anunţate ieri pentru facturi mai mici nu mai sunt valabile azi. Şi scăderea accizei la carburanţi nu mai e luată în calcul.  

de Larisa Bernaschi

la 23.02.2022, 21:04

Vezi și

Ieri, potrivit unor surse politice, Coaliţia voia să prelungească schema de plafonare și compensare şi în luna aprilie. Timp în care Guvernul ar fi trebuit să discute cu Comisia Europeană reglementarea prețurilor. Azi, aflăm pe surse, că va fi o altă schemă, în funcţie de consum. Nu există încă o decizie clară.

Incertitudine și cu privire la reducerea TVA

Guvernanţii vor să renunţe şi la reducerea TVA-ului din facturi, după ce ieri vorbeau de o reducere de la 19 la 5 la sută. Singura măsură care a rămas în picioare e plafonarea profitului producătorilor şi furnizorilor din energie la cinci la sută. Cert e că amabsadorii din Franța, Germania, Italia și Marea Britanie cer Guvernului să îi despăgubească pe furnizorii de energie care au compensat deja facturile. Asta în condiţiile în care furnizorii se plâng că până cum nu le-a fost decontat niciun leu.

Nu sunt singurele promisiuni aruncate de guvernanţi de care nu se ţin. Şi promisiunea că vom cumpăra benzină şi motorină mai ieftină e în stand by. Nici reglementarea tarifelor RCA nu pare că va deveni realitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri economice » Ce se decide azi nu mai e valabil mâine. Guvernul se răzgândește iar pe tema facturilor și a carburanților