Antena Meniu Search
x

Video Românii vor facturi mici, dar 50% refuză să dea termostatul sub 22 de grade Celsius. Cum reducem consumul de energie

Chiar dacă facturile sunt tot mai mari, românii nu au renunţat la confortul termic în case. 50% dintre ei au setat termostatul între 22 şi 24 de grade. Asta arată cel mai recent studiu realizat de două companii din domeniul energiei. Însă, sunt destui care fac şi economie. 80% din consumatori spun că iau măsuri pentru reducerea consumului.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 21:22

Vezi și

"Indiferent de costul facturii, unul din doi români vrea să aibă în casă o temperatură cuprinsă între 22 și 24 de grade Celsius. 46% dintre consumatori se mulţumesc însă cu mai puţine grade şi setează termostatul între 19 și 21", arată Florin Căruceru.

Cum reducem consumul de energie

"Există şi proprietari care susțin că se simt confortabil având în case între 16 și 19°C. Ce-i drept, la această categorie se încadrează doar 4% din populaţie. Chiar dacă ne place să fie cald în locuinţe, asta nu înseamnă că nu luăm măsuri pentru a reduce consumul de energie. 80% dintre români sunt conștienți că acest lucru îi ajută să facă economie", adaugă Florin Căruceru.

"Cum anume reducem consumul? Peste 40% dintre noi avem montate termostate inteligente pentru controlul temperaturii. De asemenea, încercăm pe cât posibil să scoatem aparatura din priză. Aerotermele şi radiatoarele sunt primele pe listă, atunci când nu avem nevoie de ele. Folosim becuri eficiente energetic şi le stingem mai des. 44% dintre consumatori au declarat că reduc durata iluminatului din locuinţe", mai spune Florin Căruceru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Românii vor facturi mici, dar 50% refuză să dea termostatul sub 22 de grade Celsius. Cum reducem consumul de energie