Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A transformat o dubă într-o locuinţă de lux, cu o investiţie de 140.000$. Cu cât vinde acum casa pe roţi

O tânără de 24 de ani din San Diego a făcut o pasiune pentru transformarea rulotelor în locuinţe de lux. Pentru ultimul ei proiect a investit 140.000 de dolari şi a transformat o dubă într-o veritabilă casă pe roţi, scrie Business Insider.

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 12:10

Abbe Minor a cumpărat, în aprilie 2023, un Mercedes-Benz Sprinter galben, iar pentru următoarele nouă luni, a proiectat, a curăţat, a modernizat şi a schimbat cu totul funcţia autoutilitarei. A folosit tencuială marocană, iar în duş a folosit gresie şi faianţă spaniole. Vechea dubă a devenit acum un spaţiu de lux, iar preţul este pe măsură. Tânăra a investit 140.000 de dolari şi intenţionează să o vândă cu 235.000 de dolari. Este o investiție pe care nu o regretă. "Am vrut să învăț ceva nou și să creez ceva care să mă provoace", a spus ea. "La bază este arta".

Ideea de a crea astfel de spaţii locuibile i-a venit după ce, la facultate, Abbe şi iubitul ei au transformat o dubă cu care au călătorit prin toată America. Atunci a înţeles că oamenii sunt dispuşi să plătească oricât pentru vehicule de agrement de lux. În 2020, rulotele de lux aveau prețuri de 250.000 de dolari, dar de atunci prețurile au continuat să crească, iar acum se apropie de 1 milion de dolari. "Asta m-a făcut să văd o oportunitate", a spus Minor. După absolvirea facultăţii, Abbe s-a întreținut din renovarea autoutilitarelor și se laudă că a câștigat suficient cât să-și asigure un trai decent și să poată să pună şi bani deoparte.

Abbe vrea să vândă duba cu 235.000$

Articolul continuă după reclamă

Arta vine şi cu sacrificii, iar pentru ultimul proiect de design a trebui să-şi folosească şi economiile, însă a privit totul ca pe o provocare. "La această transformare mi-am spus: nu-mi pasă cu adevărat ce vrea piața. Nu-mi pasă câți bani cheltuiesc. Voi face ceva ce nu s-a mai făcut până acum". Astfel, americanca a cumpărat un Mercedes Sprinter galben din 2022, pe care a dat 66.000 de dolari. I-a înlocuit roțile, anvelopele și suspensia și a adăugat un portbagaj și o scară.

Pentru interior s-a inspirat de pe Pinterest şi a folosit inclusiv design-uri generate de Inteligenţa Artificială. Abbe a colaborat cu branduri consacrate și a beneficiat de produse gratuite în valoare de mii de dolari. În noua locuinţă pe roţi a inclus şi câteva surprize pentru viitorii proprietari: băncile din față se transformă în pat, iar o scară ascunde spații de depozitare secrete. Tot proiectul a costat 140.000 de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Mapamond » A transformat o dubă într-o locuinţă de lux, cu o investiţie de 140.000$. Cu cât vinde acum casa pe roţi