Antena Meniu Search
x

Video Fără despăgubiri la zboruri amânate. Reguli noi stabilite de Curtea de Justiție a Uniunii Europene

După un an cu cele mai multe întârzieri şi anulări de zboruri pe aeroporturi, Europa schimbă regulile. Să nu mai speraţi la despăgubiri în cazul în care avionul ajunge la destinaţie după câteva ore bune. Curtea de Justiţie Europeană a decis ca acest drept să fie anulat în cazul în care aeroporturile se confruntă cu lipsă de personal. Alin Stan a studiat legea şi ne spune în ce cazuri ne mai putem recupera totuşi banii. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 17.05.2024 , 17:59

Uniunea Europeană are o regulă clară în privinţa zborurilor întârziate mai bine de trei ore, ştim că putem să primim o compensaţie de până la 600 de euro, însă aceasta se calculează în funcţie de distanţa pe care o parcurgem.

Adio despăgubiri la zboruri amânate

Acum, cei de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene vin şi spun aşa: Nu toate zborurile vor mai fi decondate, doar în cazuri excepţionale.

Vezi și

În cazul în care nu este suficient personal aeroporturar, vorbim aici de oamenii care se ocupă de încărcarea şi descărcarea bagajelor în aeronavă sau în cazul în care există o grevă externă a unui transportator aerian şi riscă să fie afectate mai multe zboruri ale aceleiaşi companii. Evident, compania trebuie să justifice această împrejurare excepţională pentru ca pasagerii să nu-şi mai primească banii.

Excepţie de la regulă fac însă grevele personalului transportatorului aerian, despre grevele interne sau în cazul în care există o coliziune dintre o scară mobilă şi îmbarcarea în aeronavă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a părut exagerată reacţia publicului la momentul Babasha de la concertul Coldplay?
Observator » Stiri economice » Fără despăgubiri la zboruri amânate. Reguli noi stabilite de Curtea de Justiție a Uniunii Europene