Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Aici crede că şi-ar găsi cel mai bine locul". Colegiul din țară pentru care şase copii se luptă pentru un loc. Numărul elevilor s-a dublat față de anul trecut

Bătălia pentru un loc la un liceu bun începe încă din clasa a 5-a şi chiar în weekend. Astăzi au început examenele la colegiile de top din ţară. La Iaşi, spre exemplu, şase elevi se luptă pentru un loc la Colegiul Naţional Negruzzi, dublu faţă de anul trecut.

de Clara Mihociu

la 11.05.2024 , 19:24

Sute de elevi s-au adunat la primele ore ale dimineţii în faţa colegiul naţional Costache Negruzzi din Iaşi. Cu emoţii sau foarte încrezători, copiii au păşit pragul liceului unde speră să fie elevi din toamnă.

Mai mari emoții au avut părinţii.

Clara Mihociu, reporter Observator: Peste o mie de părinţi s-au adunat în faţa Colegiului Naţional Negruzzi să-şi aştepte copiii după ce au ieşit de la examen. Astfel, curtea unităţii de învăţământ, dar şi trotuarele din faţa acesteia, au devenit neîncăpătoare.

Vezi și

Bătălia pentru un loc la un liceu bun începe încă din clasa a 5-a

Colegiul Național Negruzzi a fost primul care a organizat admiterea, iar numărul celor înscrişi a fost dublu faţă de anul trecut. Cu o concurenţă de şase pe loc, mulţi s-au înscris la testare şi la alte licee.

Părinţii sunt convinsi ca un colegiu îi pregăteşte mai bine decât o şcoală generală.

Părinte: Sincer e dorinţa lui. E pasionat de matematică, de informatică şi aici crede că şi-ar găsi cel mai bine locul.

În ultimul an, lupta pentru locurile de gimnaziu de la colegii şi licee s-a accentuat.

Camelia Gavrilă, director Colegiul Național Negruzzi: Este ideea că în aceste şcoli, evident experienţa, tot ceea ce au văzut de-a lungul timpului ca reuşite, ca formarea copiilor, ca nivel de predare şi confruntări, concursuri, competiţie, toată efervercenţa ce presupune un liceu, să îşi dorească să fie în aceste şcoli. E un fel de garanţie a unei calităţi a educaţiei pe mai departe.

În următoarele două weekend-uri, elevii vor da teste similare și la alte licee din Iaşi. În Bucureşti cele mai multe examene la licee de top sunt programate în iunie.

Pe 18 mai se vor da examenele în alte patru colegii de top din Iaşi, printre care Emil Racoviţă şi Grigore Moisil, pe 19 mai la Dimitrie Cantemir, iar în al doilea weekend la alte patru licee râvnite de elevi, cum ar fi Colegiul Naţional.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Educaţie » "Aici crede că şi-ar găsi cel mai bine locul". Colegiul din țară pentru care şase copii se luptă pentru un loc. Numărul elevilor s-a dublat față de anul trecut