Antena Meniu Search
x

Video Evaluare Naţională 2024. Emoţii copleşitoare pentru elevii claselor a II-a. Micuţii au susţinut ieri primul examen oral din viaţa lor

Elevii de clasa a doua din toată ţara sunt în focurile examenelor în această săptămână, iar emoţiile evaluării naţionale au fost, bineînţeles, nelipsite. Este prima lor testare dintr-un şir lung de examene pe care le vor susţine pe tot parcursul anilor de studiu. Mâine copiii vor susţine ultima probă, la Matematică şi Ştiinţele Naturii.

de Angela Bertea

la 15.05.2024 , 07:27

La doar 8 ani, elevii de clasa a doua sunt în faţa primului lor examen, iar zilele trecute, cei mici au simţit pe propria piele ce înseamnă o evaluare naţională. Chiar dacă notele nu vor fi trecute în catalog, emoţiile au fost copleşitoare. 

Elev: Emoţii au fost: teama, frica, bucuria, cam astea. 

Elev: Frică pentru că nu ştiam ce se va întâmpla şi bucurie pentru că am terminat testul. 

Vezi și

Adriana Nichitean, directoare CJRAE Suceava: Rostul ei, la nivel oficial, ar fi acela de a diagnostica care este situaţia la acest moment şi de a încerca să stabilească nişte  măsuri care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei competenţelor pe care le au elevii. 

Pe acelaşi subiect

Ieri copiii au susţinut proba orală

Dacă luni elevii au susţinut testarea scrisă la Limbă și comunicare, ieri copiii au avut la dispoziţie jumătate de oră pentru a răspunde la întrebările formulate pe baza textului citit, la proba orală. 

Andreia Cristina Lupoaiem, învățător: Subiectele au fost chiar uşoare, noi am lucrat la clasă asemănător. Am făcut subiecte înainte, iar copiii s-au descurcat. 

Adriana Nichitean, dir. CJRAE Suceava: Se obișnuiesc cu această situaţie de a fi evaluaţi, de a-şi dori să fie mai mult competitivi. 

O jumătate de oră stresantă atât pentru elevii aflaţi în sala de examen, cât şi pentru părinţii care au aşteptat plini de emoţie în faţa şcolii. 

Părinţii, la fel de emoţionaţi precum copiii lor

Părinte: Părinţii de multe ori pun presiune pentru a avea rezultate conform așteptărilor părinţilor, că noi în şcoală nu aveam atâtea examinări. 

Părinte: Cred că sunt cam mititei pentru evaluare. Mai târziu cred că e un moment mai bun pentru ei.

Adriana Nichitean, dir. CJRAE Suceava: Cei care sunt cei mai emoţionaţi şi care aduc plusul emoţional asupra copiilor tot părinţii sunt. 

Mâine prichindeii de clasa a doua vor susţine ultima probă, la Matematică și Științele Naturii, iar în următoarele două săptămâni copiii de la clasa a IV-a şi a VI-a vor intra şi ei în febra evaluării naţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Educatie » Evaluare Naţională 2024. Emoţii copleşitoare pentru elevii claselor a II-a. Micuţii au susţinut ieri primul examen oral din viaţa lor