Antena Meniu Search
x

Dabney Coleman a murit la 92 de ani. Actorul a dat viaţă unor "ticăloşi" celebri, pe marile ecrane

Dabney Coleman, actorul care a adus pe ecrane o notă glorioasă de șmecherie în interpretarea unor răufăcători comici, în filme precum „9 to 5” și „Tootsie”, a murit la vârsta de 92 de ani.

de Redactia Observator

la 18.05.2024 , 08:28

Dabney Coleman
Dabney Coleman - Profimedia

Coleman a murit „în mod pașnic și rafinat” în casa sa din Santa Monica, California, joi, a declarat fiica sa Quincy Coleman într-o declarație făcută vineri în numele familiei. Deși este cel mai bine amintit pentru personajele sale arogante, lipsite de onestitate și nepăsătoare, Coleman a spus că totul a fost o prefăcătorie, scrie Reuters.

Dabney Coleman a murit la 92 de ani

„Sunt eu glumeț”, a declarat Coleman odată pentru New York Times. „Este doar un tip pe care îl joc, doar ca să mă prostesc, știți”, a spus el.

Articolul continuă după reclamă

Nu toate personajele lui Coleman au fost niște ticăloși, relatează Mediafax. A câștigat un premiu Emmy pentru rolul unui avocat în filmul de televiziune „Sworn to Silence” din 1987 și a jucat rolul prietenului dentist decent al lui Jane Fonda în filmul „On Golden Pond” din 1981 și al unui oficial federal de securitate în „War Games” din 1983.

Ultima sa apariție pe ecrane a fost interpretarea lui John Dutton Sr. în serialul TV „Yellowstone”, în 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri externe » Dabney Coleman a murit la 92 de ani. Actorul a dat viaţă unor "ticăloşi" celebri, pe marile ecrane