Antena Meniu Search
x

(P) Alegerea perfectă a animalului de companie: Beneficii și sfaturi

Animalele de companie sunt animale care stau pe lângă oameni cu scopul de ai ajuta dar și de a le oferi afectivitatea pe care unii dintre noi o caută. Pisica și câinele sunt printre cele mai cunoscute animale de companie. Există o competiție destul de strânsă între aceste două animale de companie în momentul în care analizăm care ar fi animalul de companie care se pretează cel mai bine nevoilor pe care le avem. De foarte multe ori pisica iese câștigătoare din această analiză grație multora dintre beneficiile care vin la pachet cu deținerea unei pisici. O parte dintre aceste beneficii sunt prezentate și în continuarea acestui articol așa că dacă ești în căutarea unui animal de companie ar trebui să citești cu atenție continuarea acestui articol pentru a putea înțelege de ce pisica este o opțiune foarte bună.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 14:25

De ce pisica este una dintre cele mai bune opțiuni atunci când dorești un animal de companie?

Încă din cele mai vechi timpuri pisica este unul dintre animalele de companie care se bucură de cea mai mare apreciere din partea oamenilor care își doresc un animal de companie. Nivelul de afectivitate pe care îl oferă dar și modul în care acestea arată sunt doar două dintre motivele pentru care pisica este îndrăgită la nivel mondial. Alte câteva motive pentru care aceasta este o alegere foarte bună în momentul în care îți dorești un animal de companie sunt prezentate în continuarea acestui articol. Indiferent de decizia pe care o iei trebuie să ții cont atât de nevoile pe care le ai dar și de nevoile pe care le are animalul de companie pe care dorești să îl ai. Ținând cont de acest aspect vei putea alege un animal de companie compatibil cu tine.

  • Contribuie la reducerea stresului și a anxietății. Conform studiilor de specialitate mângâiatul unei pisici contribuie la îmbunătățirea stării de spirit. De asemenea, tot studiile de specialitate spun că sunetul pe care pisicile îl emană în momentul în care acestea torc contribuie la reducerea nivelului de stres și a anxietății.
  • Petrec multe ore în preajma stăpânului. Ca urmare a acestui avantaj pisicile sunt foarte apreciate de către persoanele singure.
  • Spre deosebire de alte animale de companie pisicile sunt foarte ușor de întreținut. Simplitatea cu care acestea sunt ușor de întreținut apare ca urmare a faptului că pisica este un animal independent ceea ce înseamnă că pisica se hrănește și se igienizează singură. Asta nu înseamnă că nu îi place să fie îngrijită de către oameni, ci dimpotrivă. Pisicii îi place confortul și îi place să fie răsfățată de către oameni.
  • Oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Conform studiilor de specialitate interacțiunea cu o pisică contribuie la scăderea tensiunii arteriale, la creșterea sistemului imunitar și la scăderea riscului de a suferi un atac de cord.
  • Prezintă un nivel foarte ridicat de adaptabilitate motiv pentru care pisica este animalul de companie perfect pentru persoanele care își doresc un animal de companie însă nu au posibilitatea de a le oferi condiții identice cu cele din mediul pe care acestea îl iubesc cel mai mult. Ca urmare a nivelului ridicat de adaptabilitate pisica se poate obișnui chiar și într-un apartament de mici dimensiuni sau chiar și în situația în care petrece foarte mult timp singură.

Sfaturi care trebuie să fie respectate de către proprietarii de pisici

Cu toate că pisica este un animal de companie care nu necesită o atenție deosebită atunci când vine vorba despre procesul de întreținere al acesteia trebuie respectate o serie de sfaturi care contribuie la îmbunătățirea calității vieții. Câteva dintre cele care joacă un rol deosebit în asigurarea unui nivel de trai optim sunt următoarele:

  1. Alimentația trebuie să fie în concordanță cu nevoile pe care le are pisica. Hrana trebuie să fie de cea mai bună calitate și trebuie să fie aleasă în funcție de vârsta și starea de sănătate a pisicii.
  2. La fel ca oamenii și pisicile sau alte animale de companie se pot îmbolnăvi. Pentru că pierderea animalului de companie ne poate afecta din punct de vedere emoțional, afectiv și psihic este necesar ca pisica să fie dusă constant la medicul veterinar pentru ca acesta să se asigure că starea de sănătate a pisicii este menținută în parametri optimi. În cazul în care sunt depistate probleme de sănătate trebuie urmate cele mai bune tratamente pentru ca starea de sănătate a pisicii să fie îmbunătățită. Vetexpert UrinoVet este unul dintre medicamentele care contribuie cu succes la îmbunătățirea stării de sănătate a pisicii.
  3. Nisipul utilizat pentru litieră trebuie să fie achiziționat dintr-un magazin de specialitate pentru că doar din astfel de locații poate fi achiziționat nisip care este realizat ținând cont de nevoile pe care le are pisica. Cu toate că este o achiziție care poate fi costisitoare nu trebuie sărit peste respectarea acestui sfat în cazul în care dorești o pisică sănătoasă pentru o perioadă cât mai lungă de timp.
  4. Cu toate că pisica este și un animal de companie căruia îi place singurătatea nu trebuie să fie lăsată singură o perioadă foarte lungă de timp pentru că există riscul ca aceasta să sufere o depresie care îi poate pune în pericol starea de sănătate. În cazul în care este lăsată singură pentru o anumită perioadă de timp se recomandă lăsarea jucăriilor pentru pisici astfel încât pisica să aibă o ocupație până în momentul în care proprietarul revine acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Advertoriale » (P) Alegerea perfectă a animalului de companie: Beneficii și sfaturi