Antena Meniu Search
x

(P) Aniversare cu stil de Ziua Femeii: cum se transformă un hobby tech într-o carieră de succes

De Ziua Femeii, HUAWEI Store a pregătit o aniversare cu stil și spune poveștile unora dintre cele mai cunoscute ”tech ladies” din România. Iulia Nagy, realizatoarea și prezentatoarea emisiunii 24IT de la Antena 3, și Daniela Văduva, tech-editor la Gadget Review, povestesc despre cum a luat naștere pasiunea lor pentru tehnologie, care sunt dispozitivele inteligente preferate și multe altele.

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 14:40

Iulia Nagy și Daniela Văduva împărtășesc pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă gadgeturi. Ambele testează în fiecare săptămână cele mai noi dispozitive apărute pe piață. Iulia a devenit cunoscută în lumea tehnologiei prin emisiunea 24IT de la Antena 3, pe care o realizează alături de Laurențiu Matache, în timp ce Daniela este editor la Gadget Review, unul dintre cele mai populare site-uri tech din România. De Ziua Femeii, ne-au spus cum au ajuns să se îndrăgostească de tehnologie.

Iulia Nagy: „Dacă îți vine să crezi, acum 10 ani mă feream și să schimb cartela într-un telefon. Nu credeam că tehnologia este pentru mine. Background-ul meu este în jurnalism social și economic. Totul a început odată cu colaborarea cu Laurențiu Matache, colegul meu de la emisiunea 24IT.  Ca să îți fac o mărturisire la început căutam aproape fiecare termen din lista de specificații, să încerc să înțeleg ce înseamnă. Multe ore le-am petrecut cu zeci de tab-uri deschise pe laptop. Îmi explica și Laurențiu.  Încet, încet mi-am dat seama că tehnologia nu e o limbă străină așa cum credeam, ci este cel mai dinamic domeniu în care mereu se întâmplă ceva și mereu ai ceva de învățat.”

Iulia Nagy, 24IT

Daniela Văduva: „În 2012 a început interacțiunea mea cu nișa de tehnologie. Îmi plăceau device-urile, le întorceam pe toate părțile și am început să scriu despre produsele care îmi treceau prin mână, despre diferite subiecte care mă interesau, să fac tutoriale. Inițial a fost mai mult o joacă, până când mi-am dat seama că aș putea face un job din asta. Împreună cu soțul meu, un veșnic pasionat de tehnologie, am pus bazele unui site tech, care în timp mi-a adus o mulțime de provocări și satisfacții. Momente cheie care mi-au influențat cariera au fost mai multe, însă cred că cel mai important a fost momentul în care am intrat și pe YouTube. Eu fiind o timidă autentică, îmi era destul de ușor să mă exprim în scris. Nu la fel de ușor mi-a fost și în fața camerei, dar în timp am reușit să depășesc aceste bariere.”

Daniela Văduva, Gadget Review

Inovațiile pentru sănătate din lumea tehnologiei, cele mai importante descoperiri

Pentru că tehnologia face parte din viața lor, Iulia și Daniela s-au pus de acord că una dintre cele mai importante schimbări pe care domeniul ar putea s-o producă vizează sănătatea.

Daniela Văduva: „Un dispozitiv inovator care ar îmbunătăți viața femeilor ar fi un aparat portabil de detectare a cancerului de sân. Invențiile tech aduc deja beneficii extrem de mari în zona de sănătate. Spre exemplu, diagnosticarea precoce a bolilor cu ajutorul testelor de screening ADN face ca anumite anomalii genetice să fie depistate în stadii incipiente, iar astfel șansele de recuperare cresc semnificativ.”

Iulia Nagy: „Ceasurile și inelele smart sunt accesoriile care cred că ajută cel mai mult femeile să își monitorizeze diverse aspecte legate de ciclu și de sănătatea feminină. Aceste tipuri de device-uri smart furnizează numeroase date despre funcțiile vitale, somn și stres și te ajută să-ți înțelegi mai bine corpul, să înțelegi cum reacționează în diferite medii. Evident aceste accesorii nu înlocuiesc medicul, dar ne dau semnale și ne ajută să înțelegem unele aspecte. Pe mine m-au ajutat să înțeleg, de exemplu, în cât timp mă recuperez după efort fizic și că după o zi stresantă sau cu somn puțin trebuie să iau pauză. Ce device ar putea îmbunătăți viața femeilor:  un aparat cu AI să găsească ce pierd eu prin geantă. Glumesc…dar cine știe, poate, poate.” 

La capitolul top gadgeturi pe care le folosesc, atât Iulia, cât și Daniela au pus telefonul și laptopul pe primele două locuri.

„Pentru că vizionez mult conținut video și editez materiale audio am o pereche de căști cam întotdeauna la îndemână. Folosesc multe device-uri, dar încerc să le mai las și la odihnă din când în când, iar eu să îmi încarc bateriile alături de cei dragi”, spune Iulia Nagy.

Ofertele HUAWEI Store de Ziua Femeii

Între 1-10 martie, HUAWEI Store aduce în prim-plan reduceri consistente și multe alte surprize pentru a celebra Ziua Femeii. Mai jos, câteva dintre promoțiile disponibile în magazinul online oficial:

  • Orice model de HUAWEI WATCH GT 4 vine însoțit de o pereche de căști HUAWEI FreeBuds SE 2 (blue), cadou;
  • La achiziția modelelor de damă HUAWEI WATCH GT 4, varianta 41 mm, clienții vor primi cadou și o curea extra;
  •  Căștile HUAWEI FreeClip vin însoțite de HUAWEI Band 8, cadou;
  • La achiziția unui smartphone HUAWEI P60 Pro, clienții primesc cadou un ceas inteligent HUAWEI WATCH FIT 2 și 15% extra reducere prin cupon direct;
  • Telefoanele HUAWEI nova 11 Pro și nova 11 au reducere directă de 30% din preț;
  • HUAWEI WATCH GT 3 Pro 43 mm (în varianta ceramică) vine însoțit de o pereche de căști HUAWEI FreeBuds 5i și 15% extra reducere prin cupon direct.

*Cupoanele de reducere se găsesc pe HUAWEI Store.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Advertoriale » (P) Aniversare cu stil de Ziua Femeii: cum se transformă un hobby tech într-o carieră de succes