Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Fără rețele sociale pentru o zi: Află cum să te deconectezi

Reţelele sociale au devenit deja o parte esenţială a vieţii de zi cu zi. Într-adevăr acestea îţi pot aduce informaţii utile, conţinut interesant, dar şi un prilej de relaxare. Totuşi, asta nu înseamnă că o pauză nu e binevenită din când în când. Uneori, un mic social media detox te poate ajuta să îţi readuci focusul pe lucruri esenţiale din viaţa de zi cu zi.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 14:56

(P) Fără rețele sociale pentru o zi: Află cum să te deconectezi

Dacă vrei să încerci o pauză de o zi de la reţelele sociale, afla de mai jos cum să te deconectezi uşor:

Citeşte o carte

O zi fără social media e o ocazie foarte bună să laşi telefoanele deoparte şi să te bucuri de o carte. Poţi chiar să faci o vizita unei librarii sau unui anticariat, unde ai ocazia să alegi dintr-o mulţime de titluri. Fie că optezi pentru un roman poliţist, fie că achiziţionezi o carte de dezvoltare personală, acorda-ţi câteva momente pentru lectura.

Articolul continuă după reclamă

Nu trebuie neapărat să citeşti acasă. Dacă ai chef de o plimbare, ieşi în parc sau prin cartier şi ia-ţi cartea cu tine.

Urmăreşte un film sau un serial

Dacă lectura nu se număra printre activităţile tale preferate, ce zici de un film sau un serial? Ca să te bucuri de experienţa vizionarii unui film aşa cum se cuvine, ia-ţi bilete la cinema. Studiază cu atenţie programul şi caută o peliculă pe gustul tău, poate chiar cu actorii tăi preferaţi. Nu uita nici de suc şi popcorn sau nachos, ca să te bucuri de o mică experienţă culinară.

Bineînţeles, poţi să urmăreşti un film sau un serial şi acasă, pe canapea sau în pat, cu snackurile preferate la îndemână.

Ieşi la plimbare

O plimbare în aer liber e întotdeauna o idee bună. Te va ajuta să te încarci cu energie pozitivă, să faci mişcare, dar şi să stai departe de telefon. Te poţi plimba în parc, prin cartier, pe plajă sau chiar prin centrul oraşului, în funcţie de zona în care locuieşti. Ca să faci plimbarea şi mai interesantă, fă-ţi timp pentru câteva opriri, fie pentru o îngheţată sau o gustare, fie ca să vizitezi un muzeu sau o galerie de artă.

Întâlneşte-te cu cei dragi

Socializarea te ajuta să gestionezi mai uşor stresul, dar şi să te bucuri de conexiuni autentice. Celebrează o zi de social media detox alături de oamenii dragi ţie, fie că e vorba despre prieteni, fie că e vorba despre partener sau familie. Alege activităţi care să fie pe gustul tuturor, de la plimbări în oraş şi până la sport în aer liber, o cină pregătită acasă ori un grătar pe terasă.

Reorganizează-ţi casă

Casa este sanctuarul tău de linişte şi pace, iar felul în care aceasta este organizată îţi poate impacta viaţa de zi cu zi. Profită de o zi în care petreci mai puţin timp pe telefon ca să îţi reorganizezi casă. Poţi să faci ordine în dulapuri, să scapi de obiectele pe care nu le mai foloseşti, să muţi anumite piese de mobilier sau chiar să redecorezi anumite camere.

Încearcă ceva nou

Când începi să ieşi din zona de confort cu paşi mici poţi avea doar de câştigat. Ziua în care iei o pauză de la social media poate să fie ziua în care încerci ceva nou, care te-a atras dintotdeauna. Poate să fie vorba despre pictat, tir cu arcul, lecţii de înot, un antrenament la sală sau un curs online.

Foloseşte telefonul în alte scopuri

Când iei o pauză de la social media, poţi să continui să foloseşti telefonul în alte scopuri. Indiferent că ai un iPhone, un Nothing Phone sau un Samsung, găseşte aplicaţii care să aducă un plus de valoare în viaţa ta. Spre exemplu, platformele de studiu online te pot ajuta să acumulezi skilluri noi, direct de pe telefon.

Ca să te deconectezi uşor de la social media, încearcă sfaturile de mai sus. Înlocuieşte scrollul pe reţelele sociale cu plimbări, un film, o carte bună sau o sesiune de decluttering acasă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Advertoriale » (P) Fără rețele sociale pentru o zi: Află cum să te deconectezi