Antena Meniu Search
x

(P) Țigle de beton: TOP 10 beneficii pentru acoperișul tău

Chiar dacă proprietarii de case au mai multe opțiuni pentru sistemul lor de acoperișuri, se petrece mult timp pentru documentare și chiar solicitând diverse sfaturi și păreri de la specialiști. Dar și o plimbare prin cartier poate da o bună idee despre materialul cel mai folosit în condițiile meteo ale vecinătății.

de Redactia Observator

la 03.05.2023, 15:32

Alegerea unui material de acoperiș este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei atunci când proiectezi sau renovezi o clădire. În timp ce, în unele cazuri, alegerea va fi făcută pentru tine de legile de restaurare a patrimoniului sau estetica cartierului, destul de des decizia va fi lăsată la latitudinea ta. Cele mai frecvent utilizate acoperișuri sunt cele din țigle ceramice, țigle de beton și țigle metalice.

De ce țigle de beton?

Acoperișurile din țigle de beton sunt larg folosite în Europa și în lume, mai ales în ultimii 100 de ani de când producția s-a automatizat. În tot acest timp procesele tehnologice au mai evoluat și calitatea a crescut simțitor. Aceste țigle de beton sunt produse dintr-un amestec de ciment, nisip și pigmenți anorganici. Sunt țigle presate, ulterior singular, dublu sau triplu tratate, adică în afară de culoarea pe bază de oxizi de fier care se adaugă în masa compoziției, se mai aplica 1, 2 sau 3 straturi speciale de vopsea, pe baza de silicați și acril. Rezistența mecanică și stabilitatea culorii sunt proporționale cu numărul de tratamente făcute. Țiglele de beton nu sunt tratate termic.

Importante beneficii ale acoperișului din țigle de beton

Dacă acoperișul din țigle de beton este alegerea ta, iată câteva motive pentru care ar putea fi materialul perfect pentru casa ta:

  • Eficient din punct de vedere al costurilor. Țiglele de beton sunt simplu și ușor de fabricat, un avantaj care este transmis clienților prin prețul relativ mic de achiziție. În plus, atunci când iei în considerare durata lungă de viață a acoperișurilor din țigle de beton, beneficiile de rentabilitate ale prețului sunt și mai atrăgătoare.
  • Durabilitate și robustețe. Când vine vorba de durabilitate, acoperișul din țigle de beton este printre cele mai bune alternative. Instalate corect, țiglele de beton oferă performanțe excelente pe termen lung și se mențin împotriva vânturilor puternice de până la 180 km/oră, ploilor abundente și altor condiții meteorologice sălbatice. Rezistența mecanică a țiglei din beton este de 200 până la 300 kg/ cmp, forțele maxime la care acționează zăpada fiind de circa 200 kg/ mp.
  • Acoperișul din țigle de beton are o durată lungă de viață. În general un acoperiș din țigle de beton are o durată de viață de aproximativ 50 până la 80 de ani, ceea ce face ca materialul să fie extrem de rentabil pe termen lung. De obicei, viața țiglelor din beton depășește 100 de ani. Țiglele de beton sunt practic impermeabile la daunele cauzate de putregai și insecte, ceea ce înseamnă că nu va trebui să îți faci griji cu privire la degradare.
  • Acoperișul din țigle de beton are stabilitate chimică și biologică, țigla de beton nu ruginește, nu este influențată de coroziunea substanțelor chimice sau a unor excremente biologice și nu intră în reacție cu alte substanțe din atmosferă. Nu se încarcă electrostatic și nu este influențată de radiația solară.
  • Țigla din beton are datorită densității mari o greutate specifică ridicată ce-i dă și o stabilitate mare.
  • Țiglele de beton permit o instalare rapidă și ușoară. Costurile cu forța de muncă reprezintă una dintre cele mai mari cheltuieli asociate cu renovarea sau instalarea acoperișurilor. Rapid și ușor de instalat, acoperișul din țigle de beton depășește această provocare și oferă clienților un raport calitate-preț excelent.
  • Acoperișul din țigle de beton permite personalizarea culorilor și stilurilor. Incredibil de versatile, plăcile de beton pot fi personalizate pentru a se potrivi cu orice stil arhitectural. Acest lucru le face o alegere excelentă pentru proiecte de toate formele și dimensiunile, indiferent dacă renovezi o fermă istorică engleză sau construiești o casă modernă. Poți alege dintr-o varietate de stiluri diferite, inclusiv plat, curbat sau centralizat. Țiglele de acoperiș din beton pot fi, de asemenea, colorate pentru a se potrivi paletei de culori.
  • Acoperișul din țigle de beton are nevoie de o întreținere minimă. Țiglele de acoperiș din beton necesită puțin sau deloc întreținere, ceea ce înseamnă că tu și contul tău bancar vă puteți odihni. De asemenea, sunt rapide și ușor de înlocuit de către profesioniști în cazul în care o țiglă se deteriorează.
  • Dacă vrei să faci o alegere ecologică alegi țigle de beton pentru acoperiș. Nu numai că durata lungă de viață face din acoperișurile din țigle de beton o alegere ecologică, ci sunt, de asemenea, construite din materiale naturale și minerale, ceea ce înseamnă că nu contribuiești la poluarea chimică a mediului înconjurător. În cazul în care acoperișul tău din țigle de beton are vreodată nevoie de înlocuirea unor țigle, cele care sunt date jos pot fi măcinate și reciclate în loc de a fi trimise la groapa de gunoi.
  • Acoperișurile din țigle de beton sunt eficiente din punct de vedere energetic. Datorită masei termice grele, țiglele de beton oferă, de asemenea, o margine eficientă din punct de vedere energetic, ajutând la captarea căldurii în timpul iernii și la reglarea temperaturilor interioare. Acest lucru înseamnă că poți refuza încălzirea centrală și poți economisi facturile de energie. În aceeași măsură pe timpul verii va face ca temperatura din casă să fie suportabilă și să nu folosești foarte mult sistemul de răcire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Advertoriale » (P) Țigle de beton: TOP 10 beneficii pentru acoperișul tău