Video Adriana, femeia care conduce un TIR și o rețea de voluntari, vrea să fie ajutată să ajute
Cinci milioane de kilometri la volanul unui TIR, sute de drumuri prin toată Europa şi mii de oameni ajutaţi. Este pe scurt povestea unei românce care conduce şi un camion, şi o reţea de voluntari români din Diaspora. Adriana Mureşan a creat o punte a binelui peste întregul continent, din Spania în România. Iată povestea şoferiţei de TIR care spune Ajut Eu.
- Adriana coordonează o rețea de voluntari români răspândiți în toată Europa
- Ro-omenia se numește țara pe care și-au inventat-o românii dezrădăcinați și măcinați de dorul de acasă
40 de tone versus o forţă de femeie. O pasiune versus o lume de prejudecăţi. Aşa e de aproape două decenii viaţa Adrianei Mureşan.
Adriana Mureşan: Nu am sa uit niciodata! Nu am sa uit niciodata cum a fost cand am urcat la volanul unui camion. A fost un cosmar pentru mine, am crezut ca mor in noaptea aia! M-am trezit brusc ca trebuie sa ma urc pe un munte foarte abrupt. După care trebuia să intru noaptea, cu spatele, cateva sute de metri in tunel. Eram disperata, toata noaptea am plans si imi sunam sotul care era in Romania sa ii zic ca astia vor sa ma omoare.
Lumea şoferilor de camioane „este încă o lume a bărbaților”
Avea 33 de ani, trei copii şi un drum complet necunoscut în faţă. Abia se mutase în Spania şi îşi îndeplinea un vis mai vechi, dar şi mai greu decât se aşteptase. Să fie şofer profesionist de camion.
Adriana Mureşan: Eu am fost primita ca si o curiozitate. M-au considerat colegii mei spanioli ca o papusa, o curiozitate, prostuta. Este inca o lume a barbatilor, lumea soferilor de camioane, si in general, nu numai pe mine, cat si pe colegele mele ne cam trimit la crescut copii si la cratita.
De atunci şi până astăzi, Adriana a condus mai mult decât alţii în 10 vieţi. 5 milioane de kilometri, zeci de ţări străbătute, sute de nopţi dormite în parcări şi o misiune de care e mândră.
Adriana Mureşan: Cu 40 de tone in spate esti un serviciu esential pentru toata lumea
pentru ca orice lucru pe care oamenii il au acasa este implicit transportat cu un camion.
Reporter: Adriana, cum te simti cand te urci la volanul tirului?
Adriana Mureşan: Liberă!
Iar libertatea te poate face un om mai implicat, mai empatic, mai bun. Un lider.
Adriana și rețeaua de voluntari din diaspora
Din casa ei din Tarragona, Adriana coordonează o rețea de voluntari români răspândiți pe tot continentul. Ajută alți șoferi când sunt în impas, alți români când au o problemă și sute de familii din România, cărora le trimit periodic pachete cu alimente, haine sau ghiozdane cu rechizite.
La capătul celălalt al Europei, acasă, sunt sute de copii pentru care ajutorul primit de la rețeaua voluntarilor din Diaspora înseamnă nu doar zâmbete, ci și o încurajare. Că nu sunt uitați, că cineva e alături de ei.
Iar pentru asta, responsabilă e și Adriana. O simplă șoferiță de TIR, care a demonstrat ce putere capătă binele, când spui Ajut eu.
Adriana Mureşan: Si de aici aceasta dorinta de a spune "ajuteu". Si de aici aceasta dorinta de a ajuta a schimbarea mentalitatii.Ceea ce vrem sa schimbam este mentalitatea si sa ne intoarcem la valorile pierdute. Daca va aduceti aminte de valorile bunicilor - de a fi om, a fi om de omenie.
Ro-omenia se numește țara pe care și-au inventat-o românii dezrădăcinați și măcinați de dorul de acasă.
Adriana Mureșan: Din pacate, radacinile noastre nu mai exista. Nu avem radacini nici in Romania, nu facem radacini nici in Spania. Ne-am dorit din tot sufletul sa prindem radacini undeva. De aceea incercam sa cream aceasta tara mare - Ro-omenia - in care sa fim doar oamenii buni.
Nu e deci de mirare că, atunci când am întrebat-o care sunt dorințele ei, Adriana ne-a spus doar un lucru. S-o ajutăm să ajute.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰