Video

Ajut Eu: Drumul Juliei către marile podiumuri de modă, deschis de Clara Rotescu

De Redactia Observator.
Publicat: 15.12.2020, 20:27.
Actualizat: 15.12.2020, 20:29

Când cazi, trebuie să te ridici şi să nu-ţi pierzi curajul. E lecţia unei fetiţe care, la numai nouă ani, şi-a văzut visul de a fi gimnastă frânt, după o accidentare. A găsit forţa să se reinventeze şi a intrat în lumea fascinantă a circului. Aşa a devenit "copilul din arenă", care a învăţat să zboare în chingi şi să se rotească în aer. De aproape un deceniu, Julia Petreanu străluceşte la circ, dar vrea să strălucească şi în modă.

În lumea circului, legile fizicii par date peste cap, zborul e doar un dans firesc, artiştii au forţe supranaturale. E o lume enigmatică şi captivantă.

Julia Petreanu: Este cea mai frumoasă. Este plină de libertate, este plină de călătorii, este o lume care are puțin din toate, e o frumusețe aparte.

Ea este Julia, iar circul este pentru ea - acasă. Și-a petrecut aici mai mult de o jumătate de viață.

Julia: Povestea mea a început la 5 ani, când am început să fac gimnastică, a fost o poveste foarte frumoasă, dar scurtă. Am fost 4 ani la gimnastică, după care a avut loc un accident destul de grav la unul dintre genunchi și am fost nevoită să renunț. Şi sunt foarte fericită că a fost așa. Așa a trebuit să fie.

Julia, în lumea magică a circului

Pentru că aşa i s-a deschis o uşă spre lumea magică a circului. În arenă, a învățat să plutească, să calce pe nori, să ridice colegii băieți și să-i susțină în aer cu o forță pe care nu credea că o are.

Julia: În general toți oamenii din circ mă vedeau foarte mică, dar era un fel de avantaj pentru că aveam posibilitate să încerc foarte multe lucruri, lucruri care țin de mobilitate, pentru că atunci când ești mic se dezvoltă mai bine lucrurile astea și venind și din gimnastică, aveam și forță și mobilitate.Eram un pachet complet aproape.

Julia a fost și este copilul circului metropolitan. Cea care preferă chingile și cercul, jongleria și contorsionismul, înaintea tuturor plăcerilor de adolescentă.

Julia: Nu e un sport, e o artă, nu e greu e frumos. Disciplină, foarte multă disciplină la circ, organizare, perseverență, curaj... Şi toate astea m-au făcut să rămân aici peste 8 ani.

După atâta timp, inima părinților încă tremură la fiecare ridicare.

Julia: Părinții mei încă sunt un pic sceptici când se uită la mine, când le spun ceea ce fac și mă privesc cu frică, de fiecare dată, sunt convinsă, chiar dacă nu-mi spun ei asta. Sunt foarte mândri de mine, așa sper eu, că sunt.

Cinci zile pe săptămână, Julia vine la antrenamente. Singura ei recompensă este bucuria din spectacole. Când își coboară ochii de sus către priviri uimite de toate vârstele.

Julia: Văd că magia s-a păstrat, ei încă vin la noi și vin cu foarte mare plăcere.

Clara Rotescu a spus Ajut Eu: "Ați găsit un copil extraordinar"

Julia vrea să se facă văzută. Dansând în aer, pozând în faţa camerei sau, de ce nu, păşind cândva pe un mare podium de modă. Iar designer-ul Clara Rotescu a organizat o primă ședință foto pentru ea.

"Pentru toamnă-iarnă, colecția este în drum spre Milano, spre showroom-ul care mă reprezintă acolo. Sunt într-o postură ingrată. Este greu să faci fapte bune și mai greu să le spui oamenilor. În general faptele bune se fac cu sufletul, dar este bine ca oamenii frumoși ca Julia să fie găsiți și ajutați. Chiar și eu am avut nevoie de o mână de ajutor", a mărturisit Clara Rotescu.

"A însemnat foarte mult tot ce ați făcut pentru mine. Când am fost contactată m-am simțit privilegiată", ne-a spus Julia.

Iar surprizele nu se termină aici. "În fiecare an, în luna martie, participăm la Paris Fashion Week, și vei fi invitata noastră specială!", i-a transmis Clara Rotescu frumoasei Julia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2021. Taurii trebuie să aibă grijă de sănătate. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Reacții secundare ciudate pentru tânăra vaccinată din greșeală cu 4 doze: Bea și 7 litri de apă pe zi.
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro