Antena Meniu Search
x

Video Ajut Eu: Luciana, o tânără care a crescut la stână, visează să ajungă antreprenoare

A crescut la stână, într-o încăpere de chirpici, alături de cinci fraţi. Fără apă, fără lumină, aparent fără speranţă. Dar ea a găsit forţa să lupte pentru viitorul ei. Luciana e astăzi studentă şi se pregăteşte să devină antreprenoare.

de Redactia Observator

la 15.12.2020, 20:53

Vezi și
  • Fata de la stână, o poveste care ne inspiră să spunem Ajut Eu!

O fată, o pisică şi câteva portrete de familie. Pare o scenă obişnuită dintr-o viaţă fericită. Doar că viaţa Lucianei nu a fost mereu aşa. 

Luciana Măzăreanu, studentă: Eu am crescut doar cu mama, cu încă cinci fraţi pe lângă mine. Locuiam într-o cameră de chirpici, la o stână. Nu aveam curent şi nici apă. 

Făceau focul la o sobă, cu lemne adunate din pădure. Şapte suflete ce nu se aveau decât unul pe altul. O familie alungată de acasă de un tată violent. 

Luciana Măzăreanu, studentă: Tatăl meu bea foarte mult. Era un om alcoolic. Şi când a lovit-o pe mama, mama a zis gata. Ne-a luat pe noi şase. Cel mai mic fratele meu avea doar trei luni atunci. Cu o sacoşă de haine şi actele, am plecat efectiv.

Viaţa la stână i-a călit. Le-a fost greu, dar au fost împreună.

Ocrotită de o mamă iubitoare

Luciana Măzăreanu, studentă: Vă daţi seama, cu un salariu minim pe economie atunci, cu atâtea suflete, era foarte greu. I-a fost foarte greu cu siguranţă, dar ea a luptat mereu pentru noi...

Din nimic, ea şi-a croit un drum. A înţeles că educaţia e singura ei şansă. Şi nu a încetat să înveţe nici când a fost la limita supravieţuirii. 

Luciana Măzăreanu, studentă: Mă duceam la muncă când plecam de la liceu. Uneori nu aveam timp nici să mănânc. Plecam la 6 de acasă, mă întorceam seara la 9. Şi nu apucam să mănânc. Mergeam la liceu, apoi repede la muncă. 

De câteva luni, Luciana e studentă în Timişoara. A lăsat în urmă viaţa din Bacău şi s-a aruncat în necunoscut. Într-un oraş nou, la capătul celălalt al ţării. Totul, pentru un vis: să fie într-o zi antreprenor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Luciana Măzăreanu, studentă: Sunt la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor. M-am gândit că, dacă o să stau aşa, mă complac în monotonia asta şi nu o să avansez niciodată. Tocmai de asta mi-am dorit foarte mult să ies din zona mea de confort, să mă provoc pe mine, să pot avansa mai mult. 

Nici acum viaţa ei nu e roz. Dar e înconjurată de iubire - aşa cum a fost mereu. Are alături un om care o susţine şi care munceşte pentru ca ea să facă facultatea. Nu şi-a permis un laptop pentru cursurile online şi uneori se teme că nu-şi va putea plăti încă un semestru. Însă fetiţa de la stână... a învins ea piedici şi mai grele.  

Luciana Măzăreanu, studentă: Nu am primit niciodată nimic. Pentru tot ce am şi ce am făcut până acum, am muncit. Şi o s-o fac în continuare... 

Reporter: De ce crezi tu că o să reuşeşti prin educaţie? Nu toată lumea gândeşte aşa. 

Luciana Măzăreanu, studentă: Gândirea asta mi-am dezvoltat-o de mică. Ştiu că pot mai mult, vreau mai mult şi o să reuşesc cu siguranţă. Lupt ca să reuşesc şi să ajung acolo unde vreau. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Ajut Eu » Ajut Eu: Luciana, o tânără care a crescut la stână, visează să ajungă antreprenoare