Video

Andreea Bălan a spus Ajut eu! pentru Luciana, tânăra care a crescut la stână şi vrea să devină antreprenoare

Publicat: 16.12.2020, 19:42.
Actualizat: 16.12.2020, 19:42

Imaginaţi-vă o fetiţă care creşte la o stână, între patru pereţi de chirpici. Alungată de acasă de violenţa tatălui, se refugiază alături de ceilalţi cinci fraţi şi de mama lor, într-o cameră improvizată. Şi acolo, în întuneric, deşi are numai câţiva ani, îşi promite că o să lupte pentru viaţa pe care o merită.

Luciana e astăzi studentă la Administrarea Afacerilor şi visează să devină antreprenoare. După ce a învins atâtea piedici, un mic hop o ţine în loc: ar avea nevoie de un laptop pentru orele online.

Andreea Bălan a spus Ajut eu, emoţionată fiind de povestea Lucianei. Iar cu ajutorul oamenilor care au făcut donaţii pe platforma Ajut eu, Luciana a primit un laptop, o imprimantă şi un voucher de 1.000 de lei pentru haine.

„Pe toți ne încearcă viața. Și e important să mergi mai departe, să treci peste obstacole și să nu renunți la dorințele tale”, a spus Andreea Bălan.

Luciana, o tânără care a crescut la stână, visează să ajungă antreprenoare

O fată, o pisică şi câteva portrete de familie. Pare o scenă obişnuită dintr-o viaţă fericită. Doar că viaţa Lucianei nu a fost mereu aşa.

Luciana Măzăreanu, studentă: Eu am crescut doar cu mama, cu încă cinci fraţi pe lângă mine. Locuiam într-o cameră de chirpici, la o stână. Nu aveam curent şi nici apă.

Făceau focul la o sobă, cu lemne adunate din pădure. Şapte suflete ce nu se aveau decât unul pe altul. O familie alungată de acasă de un tată violent.

Luciana Măzăreanu, studentă: Tatăl meu bea foarte mult. Era un om alcoolic. Şi când a lovit-o pe mama, mama a zis gata. Ne-a luat pe noi şase. Cel mai mic fratele meu avea doar trei luni atunci. Cu o sacoşă de haine şi actele, am plecat efectiv.

Viaţa la stână i-a călit. Le-a fost greu, dar au fost împreună.

Ocrotită de o mamă iubitoare

Luciana Măzăreanu, studentă: Vă daţi seama, cu un salariu minim pe economie atunci, cu atâtea suflete, era foarte greu. I-a fost foarte greu cu siguranţă, dar ea a luptat mereu pentru noi...

Din nimic, ea şi-a croit un drum. A înţeles că educaţia e singura ei şansă. Şi nu a încetat să înveţe nici când a fost la limita supravieţuirii.

Luciana Măzăreanu, studentă: Mă duceam la muncă când plecam de la liceu. Uneori nu aveam timp nici să mănânc. Plecam la 6 de acasă, mă întorceam seara la 9. Şi nu apucam să mănânc. Mergeam la liceu, apoi repede la muncă.

De câteva luni, Luciana e studentă în Timişoara. A lăsat în urmă viaţa din Bacău şi s-a aruncat în necunoscut. Într-un oraş nou, la capătul celălalt al ţării. Totul, pentru un vis: să fie într-o zi antreprenor.

Luciana Măzăreanu, studentă: Sunt la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor. M-am gândit că, dacă o să stau aşa, mă complac în monotonia asta şi nu o să avansez niciodată. Tocmai de asta mi-am dorit foarte mult să ies din zona mea de confort, să mă provoc pe mine, să pot avansa mai mult.

Nici acum viaţa ei nu e roz. Dar e înconjurată de iubire - aşa cum a fost mereu. Are alături un om care o susţine şi care munceşte pentru ca ea să facă facultatea. Nu şi-a permis un laptop pentru cursurile online şi uneori se teme că nu-şi va putea plăti încă un semestru. Însă fetiţa de la stână... a învins ea piedici şi mai grele.

Luciana Măzăreanu, studentă: Nu am primit niciodată nimic. Pentru tot ce am şi ce am făcut până acum, am muncit. Şi o s-o fac în continuare...

Reporter: De ce crezi tu că o să reuşeşti prin educaţie? Nu toată lumea gândeşte aşa.

Luciana Măzăreanu, studentă: Gândirea asta mi-am dezvoltat-o de mică. Ştiu că pot mai mult, vreau mai mult şi o să reuşesc cu siguranţă. Lupt ca să reuşesc şi să ajung acolo unde vreau.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.