Antena Meniu Search
x

Video "Cea mai mare grijă a mea este să le asigur masa copiilor". Ajutorul pentru preotul care a scos sate întregi din sărăcie

Unii oameni vin pe pământ cu misiunea clară să facă lumea mai bună. Să salveze copii din sărăcie, să ridice case pentru familii nevoiaşe ori să hrănească un sat întreg. Preotul Marian Tudor asta face. Cu bucurie şi mare drag de oameni. Peste tot pe unde a trecut a schimbat destinele a zeci de copii care, altfel, ar fi rămas captivi, pentru totdeauna, în casele lor de pământ şi în satele lor uitate de lume.

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 17:22

Vezi și

Într-o zi cu soare, de început de noiembrie, Moş Crăciun pare că a încurcat anotimpurile şi hainele. E deghizat în preot şi împarte cadouri. Pentru copii, bucuria e atât de mare încât nici nu-şi mai bat capul să dezlege misterul. Se cuvine, însă, pentru noi, oamenii mari, să facem puţină lumină în această poveste. 

La Găgeşti, în Vrancea, curtea unei case a devenit refugiu şi acasă pentru zeci de copii sărmani ori mame singure pe lume. Iar pentru toţi, omul care e când Moş Crăciun deghizat, când înger pe pământ, e de fapt preotul Marian Tudor. 

Pare că ăsta a destinul lui. Să fie de folos. Şi-ar fi dorit să fie poliţist. Dar după moartea fulgerătoare a mamei şi-a schimbat brusc planurile. Pentru că dorinţa mamei era ca el să îmbrace hainele preoţeşti. 

Preotul i-a respectat dorinţa mamei, după moartea ei

Acum mai bine de 10 ani ajungea preot la Glodeanu, în judeţul Buzău. Şi avea să vadă cu ochii lui cea mai cruntă imagine a sărăciei. Zeci de familii trăiau aici ca în Evul Mediu, în case improvizate, fără nicio sursă de venit. Tânărul preot Marian Tudor a fost singurul om care le intra în curte. Şi singura voce care a strigat după ajutor. Gesturi absolut impresionate s-au petrecut sub ochii lui. Într-un an, de Paşte, s-a trezit în comună cu un grup de deţinuţi. Renunţaseră în acea zi la hrană, ca să doneze totul oamenilor sărăci din Glodeanu. 

Când şi-a încheiat misiunea la Glodeanu, după a reuşit să deschidă aici un centru social pentru familiile nevoiaşe, i-a luat cu el pe Mihai şi pe Cătălin. Să fie sigur că le va fi bine. Nu sunt nici azi prea vorbăreţi. Dar se citeşte în privirea lor că sunt fericiţi. Au terminat şcoala şi acum se pregătesc amândoi să devină mecanici auto. Locuiesc în centrul pe care preotul l-a ridicat la el acasă, la Găgeşti. 

Preotul e mereu acolo, lângă ei. Iar pentru ei toţi, mame fără niciun ajutor şi copii fără nicio speranţă, dintr-o dată, e bine.

Ajutor pentru preotul Marian Tudor

Niro Investment Group a venit în ajutorul preotului cu o donaţie de 63.000 de lei. De asemenea, compania a pregătit şi pachete cu bunuri în valoare de 3.000 de euro.

"Valorile companiei noastre se identifică  cu toate eforturile dvs. de a dărui copiilor un trai decent, de a le reda puterea şi demnitatea de a trăi", a declarat Anca Simionescu, general manager Niro Investment Group.

"Cea mai mare grijă a mea este să le asigur masa copiilor", a reacţionat preotul la gest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Ajut Eu » "Cea mai mare grijă a mea este să le asigur masa copiilor". Ajutorul pentru preotul care a scos sate întregi din sărăcie