Antena Meniu Search
x

Video Nea Mărin vine în ajutorul părintelui Nicolae din Castellon şi a Mihaelei Băileanu

În Spania, am întâlnit un preot care le arată copiilor români crescuţi acolo tot ce are România mai frumos de oferit. A înfiinţat o şcoală în biserică, unde predau învăţătoare voluntare.

de Redactia Observator

la 09.12.2020, 19:37

Vezi și
  • De 10 ani de când s-a mutat în Castellon, părintele Nicolae a spus în română Ajut Eu de mii de ori.

La părintele Nicolae apelează românii când se îmbolnăvesc, când rămân fără casă sau fără serviciu ori când pur și simplu au nevoie de o vorbă bună. Tuturor le răspunde și pe toți îi ajută.

A slujit la început într-o încăpere de la parterul unui bloc. Biserica de astăzi a restaurat-o cu ajutorul românilor care au vrut un loc unde să se simtă mai aproape de casă. Dorul de România e moneda cu care au plătit o viață în Vest.

Părintele Nicolae: ”A-ți păstra identitatea înseamnă să-ți păstrezi rădăcinile. Pentru că atunci când tu nu mai ai rădăcinile bine ancorate, uscarea este inevitabilă”.

Din aceeași nevoie a apărut și prima clasă în care copiii imigranților învață gramatica, istoria, geografia și tradițiile României. Au format și o echipă de fotbal românească, un cor și o trupă de călușari.

Mihaela Băleanu e învățătoare voluntară la biserica părintelui Nicolae. E și mamă și își crește copilul cu același respect pentru tot ce-i românesc.

Și ea e unul dintre românii care au ales să ajute. Sunt sute în Castellon. O întreagă rețea de voluntari care oferă mult din puțin și nu încetează să-și imagineze o lume mai dreaptă. La rândul lor ar avea nevoie de ajutor, pentru a-și duce visul mai departe.

Ajutaţi de Nea Mărin

Nea Mărin a decis să spună Ajut Eu şi să vină în sprijinul lor.

Astfel, fiecare copil şi fiecare cadru didactic va primi o ie, parte foarte importantă din tradiţia românească.

De asemenea, Nea Mărin a promis că va veni la Castellon să îi înveţe pe copii jocurile româneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Ajut Eu » Nea Mărin vine în ajutorul părintelui Nicolae din Castellon şi a Mihaelei Băileanu