Antena Meniu Search
x

Video Alegeri europarlamentare 2024. Primele ţări în care s-a votat şi primul exit poll care dă fiori Europei

Alegeri europarlamentare 2024. Toată Europa Alege ce Urmează. În Olanda avem deja primele exit-polluri. Este important pentru că în aceste zile se stabileşte viitorul a sute de milioane de cetăţeni europeni. Suntem observatori ai acestui vot şi de la Bruxelles, de la kilometrul 0 al democraţiei europene.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 07.06.2024 , 20:02

Estonia, Olanda, Irlanda, Cehia sunt primele ţări europene în care a început să se voteze în alegerile europarlamentare. Avem şi primele exit poll-uri din Olanda. Extremiştii au câştigat teren, însă stânga reuşeşte să salveze aceste alegeri, cel puţin din primele rezultate parţiale. Exit poll-urile finale şi toate rezultatele vor fi date după ce s-au votat în toate statele membre al Uniunii Europene.

Partidul naţionalist olandez care nu ne-a vrut în UE

Cele mai multe dintre acestea votează duminică. Unii analişti consideră rezultatul parţial din Olanda drept o înfrângere, alţii văd totul ca pe un pericol pentru Uniunea Europeană. În aceste alegeri se decide viitorul Uniunii Europene pentru următorii 5 ani, pentru aproape 500 de milioane de cetăţeni.

Vezi și

În Olanda, vorbim despre acel partid naţionalist care a spus în repetate rânduri că România şi Bulgaria nu au ce căuta în Uniunea Europeană. La alegerile din 2019, acest partid naţionalist nu a obţinut niciun mandat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Alegeri europarlamentare 2024. Primele ţări în care s-a votat şi primul exit poll care dă fiori Europei