Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bătălie pe fiecare vot, la Sectorul 1 al Capitalei. Acuze reciproce între Clotilde Armand și Dan Tudorache | Video

Se dă o bătălie vot cu vot pentru Sectorul 1 al Capitalei, unde nici acum nu avem un câştigător validat. După ziua alegerilor, vine ziua acuzaţiilor. Liderii USR-PLUS şi cei ai PNL arată cu degetul spre PSD: un reprezentant al social-democraţilor a fost surprins cu peste 400 de procese verbale asupra sa chiar în ziua votului. PSD spune că omul nu a făcut nimic ilegal, era un curier. Şi acuză la rândul lor că totul e o strategie USR-PLUS. Vor să elimine astfel viitoarele contestaţii. 

de Redactia Observator

la 29.09.2020 , 21:13

  • Clotilde Armand îi acuză pe rivalii de la PSD de fraudarea unor voturi.
  • Dan Tudorache, încă primarul în exercițiu, îi acuză pe cei de la USR de manevre neortodoxe.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

A doua zi după alegeri, bătălia electorală s-a mutat în faţa Biroului Electoral al Sectorului 1. În cel mai bogat sector al Capitalei, nu avem încă un câştigător validat. Iar alegătorii au devenit portavocea candidaţilor, aflaţi la câteva voturi de victorie. 

Ieri, Clotilde Armand, candidata USR-PLUS, l-a acuzat pe Dan Tudorache de la PSD de tentativă de fraudare a alegerilor. 

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1: Ce aţi văzut acolo este un teanc de procese verbale după alegerile de ieri, originale, semnate, ştampilate, care au fost luate de la Biroul Electoral de sector, care este jos, şi au fost aduse aici, la sediul Primăriei. 

Vezi și

Liderii USR-PLUS s-au dus să reclame incidentul. 

Dan Barna, liderul USR: Avem o situație mai stranie, unde un domn candidat de la PSD era cu un vraf de procese verbale, unele în alb, unele în nealb. 

Vlad Voiculescu, propus pentru postul de viceprimar al Capitalei: Numărul de voturi de la USR-PLUS pur și simplu merge către alte partide. 

De altfel, o adresă transmisă BEC de președintele Biroului Electoral al Sectorului 1 confirmă că în unele secții s-au găsit în urne mai multe buletine de vot decât persoane înscrise pe liste. 

Sesizaţi de USR, polițiștii au găsit asupra bărbatului 473 de procese-verbale şi au deschis un dosar penal. 

Ionuţ Dana, comisar șef, şef Poliţie Sector 1: În acest moment, verificăm autenticitatea acelor procese verbale prin Autoritatea Electorală Permanentă. 

Clotilde Armand, candidat Primăria Sectorului 1: I-am prins cu mâța în sac.

Dan Tudorache răspunde acuzaţiilor. 

Dan Tudorache, primarul în funcţie al Sectorului 1: Se creează o presiune de către candidatul USR. Era un curier. Este un reprezentant al partidului care strânge procesele verbale de la reprezentanţii noştri din secţii. Atâta tot. Nimic nu a făcut şi nu a întrebat.

Şi social-democraţii acuză la rândul lor prin vocea avocatului. 

Mihai Drăgan, avocat PSD: Această acțiune a fost gândită astfel încăt să nu mai fim în măsură să depunem contestație.

Ca să nu existe dubii, PSD cere renumărarea voturilor la Sectorul 1. În timp ce USR-ul dă înapoi. 

Dan Barna, liderul USR: În momentul de față nu există temei pentru renumărarea voturilor, ceea ce există în sistem există și pe procesele verbale reale pe care le are fiecare delegat al fiecărui partid. 

Clotilde Armand, candidat Primăria Sector 1: Renumărarea nu se poate face pentru că legea nu o permite.

Nereguli şi acuzaţii de fraudă au fost şi la Sectoarele 2, 4 şi 5 din partea USR-PLUS la adresa PSD. Biroul Electoral Central a amânat pentru mâine cererile de renumărare a voturilor în Sectorul 1. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Alegeri locale 2020 » Bătălie pe fiecare vot, la Sectorul 1 al Capitalei. Acuze reciproce între Clotilde Armand și Dan Tudorache | Video