Antena Meniu Search
x

Nimeni nu s-a dus să voteze într-o secție din Iași, la Măcărești, unde erau arondați 1.693 de alegători

Nimeni nu s-a dus să voteze într-o secție din Iași, la Măcărești, unde erau arondați 1.693 de alegători. Toți alegtorii din secție sunt de fapt cetățeni din Republica Moldova.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 28.09.2020, 11:28

Alegeri locale 2020
Nicio carte de identitae de la Măcărești nu a avut ștampila cu Votat, după aleerile locale de pe 27 septembrie 2020 - Ziar de Vrancea
  • La o secție din Moșna a fost un singur om la vot.
  • La o adresă din Măcărești locuiesc 1.700 de persoane.

Fenomen ciudat în mai multe localități din Iași și nu numai. În comunele aflate la granița cu Republica Moldova, de fiecare dată când sunt alegeri, mai multe secții de votare au prezență la vot zero. Și asta se întâmplă pentru că, în realitate, cetățenii trecuți pe acele liste sunt fictivi, exista doar pe hârtie.

Este vorba despre cetățeni din Republica Moldova care au și cetățenie română și sunt luați în spațiu de oameni din acele localități. Astfel în comuna Moșna, spre exemplu la o secție de votare toți votanții stau la aceeași adresă, daca ne luam după cifre, peste 1400 de oameni locuiesc în același apartament. 

Așa se face că, de fapt, la la Secția de votare 559 din Moșna a votat doar un alegător, proprietarul de drept al apartmentului unde sunt luați în spațiu moldovenii.

La Măcărești, comuna Prisăcani, a secția 589 n-a votat nimeni. Aici la o casa, se presupune că locuiesc peste 1700 de persoane. Pe listele de alegători au fost 1.693 de persoane, dar nimeni n-a venit la vot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Alegeri locale 2020 » Nimeni nu s-a dus să voteze într-o secție din Iași, la Măcărești, unde erau arondați 1.693 de alegători