Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Începe a doua campanie electorală pentru primăria din Costineşti, după cele 6 numărători greşite. Când vor merge din nou la vot cetăţenii

A şaptea oară poate va fi cu noroc. Alegerile au fost anulate la Costineşti după două săptămâni şi şase runde de numărare a voturilor, în care fiecare candidat a câştigat, pe rând, la un vot diferenţă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 26.06.2024 , 07:27

Biroul Electoral Central a tranşat din nou alegerile locale din Costineşti, în data de 9 iunie. Diferenţa dintre candidatul PNL şi cel PSD a fost de doar un singur vot, aşa că, evident au urmat contestaţii peste contestaţii, care au fost iveală nereguli uriaşe: cetăţeni ucraineni care au votat în mod ilegal, buletine de vor fără ştampila de control şi cetăţeni cu domiciliul în alte localităţi, care de asemenea, au votat.

BEC a hotărât anularea alegerilor de la Costineşti şi a stabilit un nou scrutin, în data de 7 iulie, după ce voturile au fost numărate de şase ori. Alegerile vor fi doar pentru funcţia de primar. Aşadar, alegătorii vor primi de această dată un singur buletin de vot pentru a-şi exprima acest drept, iar candidaţii vor fi aceiaşi, din data de 9 iunie.

Fiecare candidat a câştigat la câte o numărătoare

Articolul continuă după reclamă

Biroul Electoral Central a anunţat, marţi seară, începerea campaniei electorale pentru alegerea primarului din Costineşti, după ce scrutinul din 9 iunie a fost anulat: ”Campania electorală pentru noul tur de scurtin începe de la data publicării acestei hotărâri, iar în termen de 24 de ore serviciile publice de televiziune şi radiodifuziune repartizează noi timpi de antenă pentru partidetel politice care au candidaţi în noul tur de scrutin, în mod proporţionalcu numărul de candidaţi”, a transmis, marţi seară, Biroul Electoral Central, cu referire la scrutinul din Costineşti.

În prima fază, câştigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferenţă de un singur vot faţă de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Începe a doua campanie electorală pentru primăria din Costineşti, după cele 6 numărători greşite. Când vor merge din nou la vot cetăţenii