Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Peste 9 milioane de români şi-au ales primarii. Cum s-a votat în marile oraşe şi cum au reacţionat principalii candidaţi

În întreaga ţară s-a mers însă la vot! Peste 9 milioane de români şi-au ales primarii, dar şi preşedinţii de consilii judeţene pentru următorii patru ani. În timp ce în unele zone din ţară, alegerile locale din 2024, vin cu schimbări, în unele oraşe, vechii edili sărbătoresc victoria în faţa contracandidaţilor. Asta s-a întâmplat şi la Timişoara, acolo unde Dominic Fritz a desfăcut deja şampania în faţa sediului de campanie. La Craiova şi Constanța rezultatele exit pollului îi arată favoriţi în lupta electorală pe actualii politicieni aflați la conducere. La Iaşi şi Braşov, în schimb, competiţia este una strânsă, până la aflarea rezultatelor finale. 

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 08:18

La Timişoara, rezultatele parţiale au venit cu motiv de bucurie, pentru actualul primar al oraşului, Dominic Fritz. Nici nu s-a uscat bine, cerneala pe buletinul de vot, că politicianul a şi sărbătorit victoria în faţa contracandidaților. Însă nu înaint3 de a se bucura şi pentru reuşita lui Nicuşor Dan, din Capitală. 

"Din toate semnalele pe care le avem, suntem încrezători că Timişoara a ales să meargă înainte. Timișoara a arătat astăzi că da, PSD-ul poate fi poate fi învins. Eu sunt ferm convins că stau acum lângă nu doar actualul, ci şi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Nica", a spus Dominic Fritz, candidat la primăria Timişoarei. 

"Păstrăm rezerva pe care trebuie să o păstrăm până la numărătoarea finală a voturilor pentru a avea, evident, un discurs de învingător", a adăugat Alin Nica, candidat Consiliul Județean Timişoara. 

Vezi și

Marile oraşe şi-au ales primarii 

Pe acelaşi subiect

Motiv de sărbătoare a fost şi la malul mării.  Acolo, cei care au stat în fruntea mandatului trecut, sunt ferm convinşi că vor mai rămâne încă patru ani.

"Nu există exit poluri pentru Constanța. Eu nu cred că vor fi surprize", a declarat Vergil Chiţac, primarul Constanţei. 

"Faptele bune pe care le-am făcut vor găsi aprecierea prin vot a constănţenilor", a adăugat Bogdan Huțucă, preşedinte PNL Constanţa.

"Le promit că nu îi voi dezamăgi. Sunt încrezător că voi câştiga detaşat", a spus şi Florin Mitroi, candidat CJ Constanţa. 

Şirul mandatelor pare să continue şi în bănie, asta după ce Lia Olguța Vasilescu a reuşit să obţină peste 60 de procente din voturile alegătorilor.   

"Așadar, rezultatele de la exit poll ne arată clar îndeplinit acest obiectiv. Vreau să le mulţumesc tuturor cetăţenilor Craiovei, care s-au prezentat atăzi la vot, celor care au votat vreau să le spun că nu îi voi dezamăgi. Aşa cum nu i-am dezamăgit nici în ultimii 4 ani", a declarat Lia Olguța Vasilescu, candidat la primăria Craiovei. 

În Capitala Moldovei, la Iaşi, rezultatele parţiale nu le-au dat emoţii învingătorilor din fosta campanie electorală. 

"Primul rezultat este unul promiţător, iar la o primă vedere avem guvernare. Deci ne putem gândi, oarecum, liniştiţi la stabilitatea acestei ţări. A fost o bătălie grea. Din patru în patru ani trecem prin această situaţie", a spus Mihai Chirica, actualul primar al Iaşiului.

"Sunt convins că după ce vom număra voturile vom vedea o victorie a Partidului Naţional Liberal mai mare ca-n 2020", spune Costel Alexe, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. 

"Vom fi cu siguranţă câștigători. Noi am plecat în această cursă cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu primarul municipiului Iaşi", a declarat şi liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru

Pe de altă parte, contracandidaţii încă speră la o răsturnare de situație, odată cu apariţia rezultatelor finale. 

"Aşteptăm cu nerăbdare cifrele din judeţul nostru. 0Semnalele sunt foarte bune, mai ales că şi de această prezenţă la vot ne avantajează", a spus Bogdan Cojocaru, candidat Consiliul Judeţean Iași.

"Aşteptăm rezultatele finale, dar e clar că deja diferenţa este foarte mare, faţă de partidele extremiste şi faţă de cei care au încercat să ducă în eroare, cu mesaje populiste, o parte dintre români", a declarat Bogdan Balaniscu, candidat primăria Iași. 

Alegerile locale din acest an au venit cu emoţii şi la Braşov, acolo unde lupta pentru scaunul de primar, este una strânsă. 

"E o luptă strânsă pe care o ducem. E o diferenţă de undeva la două procente, adică undeva la o mie de voturi pe care trebuie s-o recuperăm. Ne păstrăm optimismul", a declarat Allen Coliban, candidat primăria Braşov

Peste 9 milioane de români şi-au ales primarii şi şefii de Consilii Judeţene.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Alegeri locale 2024 » Peste 9 milioane de români şi-au ales primarii. Cum s-a votat în marile oraşe şi cum au reacţionat principalii candidaţi