Antena Meniu Search
x

Radu Mihaiu: Suspiciuni de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. Am depus cerere de renumărare la 30 de secţii

Rezultate alegeri locale 2024. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, solicită renumărarea voturilor în peste 30 de secţii, afirmând că există "suspiciuni documentate de fraudă" în cazul a peste 2.000 de voturi. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 anunţă că nu a fost înregistrată nicio plângere penală formulată de Radu Mihaiu, nici la Parchet, nici la poliţie

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 15:23

Radu Mihaiu: Suspiciuni de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. Am depus cerere de renumărare la 30 de secţii
Radu Mihaiu: Suspiciuni de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. Am depus cerere de renumărare la 30 de secţii - Facebook / Radu Mihaiu

Cursă foarte strânsă la Sectorul 1 şi Sector 2. În momentul de faţă, candidatul PSD-PNL George Tuţă o conduce cu 600 de voturi pe Clotilde Armand iar Radu Mihaiu are cu 500 de voturi mai puţin faţă de contracandidatul său Rareş Hopincă.

La trei zile distanţă de la încheierea alegerilor, rezultatele finale încă nu au fost anunţate pentru că încă are loc predarea buletinelor de vot şi a proceselor verbale. În cursul zilei de astăzi, şeful AEP ar urma să iasă cu o declaraţie şi să anunţe rezultatele oficiale ale celor două scrutine din 9 iunie. Radu Mihaiu a anunţat că va merge astăzi, la ora 16:00, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru a depune o plângere împotriva Biroului Electoral de Sector.

Rau Mihaiu a venit miercuri în faţa Biroului Electoral al Sectorului 2 pentru a cere "respectarea votului oamenilor". Alături de el s-au aflat şi alţi membri USR precum Elena Lasconi, Lucian Stanciu-Viziteu, Ionuţ Moşteanu, Radu Mihail, Diana Buzoianu. "Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central şi decidenţilor politici să respecte votul cetăţenilor Sectorului 2. Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferenţa. Din punctul meu de vedere aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate. Avem o secţie în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute. Avem 1.345 de buletine dispărute din secţii. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP. Cer PNL să se disocieze de această tentativă de fraudare a alegerilor. Cer să voteze în Biroul Electoral de Sector şi al Municipiului pentru renumărările cerute", a spus Radu Mihaiu.

Articolul continuă după reclamă

Radu Mihaiu: Avem suspiciuni de fraudă pentru peste 2.000 de voturi

Pe acelaşi subiect

El a menţionat că solicitarea sa pentru renumărare nu a primit încă un răspuns şi a acuzat o "tergiversare" a rezolvării situaţiei. "Avem o secţie care a fost raportată ca fiind greşit trecută pe procesul verbal încă de luni. Nu există o decizie de renumărare în cazul ei. Oamenii din secţia de votare au spus: 'am transcris greşit', iar cei din Biroul Electoral de Sector refuză să ia măsurile normale de a renumăra, pentru a vedea care este realitatea. În plus, în Biroul Electoral de Sector au apărut peste noapte două voturi nule, care nu existau înainte şi pe care nu le recunosc cei din secţia de votare. Aşa ceva este inadmisibil şi cer tuturor forţelor politice să respecte votul oamenilor şi să voteze în birourile electorale pentru renumărarea transparentă a voturilor", a declarat primarul USR.

Mihaiu a precizat că au mai rămas de validat trei secţii, dar că USR a depus cerere pentru renumărarea voturilor la peste 30 de secţii, unde "fie voturile au fost raportate greşit, fie au dispărut" voturi. "Alegătorul a pus votul în urnă, iar votul lui a dispărut. Nu a mai ajuns nici pe procesul verbal, nici în saci. Vrem să ştim ce s-a întâmplat cu aceste voturi. (...) Este clar că în acest Birou Electoral de Sector majoritatea şi toate deciziile sunt dictate de reprezentantul PSD. Este un abuz în serviciu ceea ce fac ei. Din punctul meu de vedere, acest lucru trebuie să înceteze. Trebuie să avem rezultatul real al alegerilor, nu unul falsificat", a spus Mihaiu.

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a declarat că este prezentă alături de Radu Mihaiu pentru a-l susţine. "Dintotdeauna am luptat pentru democraţie, iar votul este reflecţia democraţiei. Aş ruga candidaţii să nu se bucure la o victorie temporară prin înşelăciune, ci haideţi să respectăm democraţia. Eu pentru asta lupt şi pentru asta o să militez. Noi lucrăm în echipă, suntem o echipă şi îl susţin pe Radu din tot sufletul şi pe Clotilde (Armand, primarul în funcţie al Sectorului 1 - n.r.)", a precizat Lasconi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2: Nu a fost înregistrată nicio plângere penală formulată de Radu Mihaiu

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Judecătoria Sector 2 au transmis că au făcut verificări şi nu au indentificat înregistrată nicio plângere penală formulată de către primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, nici la Parchet, nici la poliţie.

"În urma verificărilor efectuate, nu am identificat înregistrată nicio plângere penală formulată de primarul Radu Mihaiu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Judecătoria Sector 2 sau la poliţie", a transmis Parchetul.

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a anunţat, marţi, că depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice. „Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2, vom extinde plângerile la mai multe secţii unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preştampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe preşedinţii nedormiţi”, a afirmat edilul.

Mihaiu a mai declarat miercuri că, de peste 50 de ore, Biroul Electoral de sector tergiversează lămurirea situaţie de la secţia 352. El acuză că este încercată "muşamalizarea acestor fraude, timp în care nişte nemernici pun presiune pe oamenii din comisia respectivă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Radu Mihaiu: Suspiciuni de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. Am depus cerere de renumărare la 30 de secţii