Antena Meniu Search
x

Video Sondajul care arată distanța dintre PSD și PNL la alegerile locale. Care sunt cifrele pe București

Un sondaj comandat înainte de anunţul comasării alegerilor locale cu europarlamentarele arată intenţiile de vot ale bucureştenilor. Actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, este la trei procente distanţă de social-democrata Gabriela Firea. Printre preferinţe, şi-a făcut loc şi Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 25.02.2024, 20:11

Vezi și

36 la sută dintre cei chestionaţi au declarat că ar vota cu Nicuşor Dan, dacă ar avea loc alegeri locale duminica următoare. Actualul primar este susţinut de alianţa USR - PMP - Forţa Dreptei. Pe locul doi în intenţia de vot, la distanţă de trei procente, este social-democrata Gabriela Firea. Candidatul vehiculat de liberali, Sebastian Burduja, este preferat de 8 la sută dintre respondenţi. Din partea AUR, Mihai Enache ar obţine 8 la sută dintre voturi, iar Diana Şoşoacă, de la SOS România, este preferată de 5 la sută dintre respondenţi. Deşi nu a fost printre opţiunile din sondaj, Cristian Popescu Piedone a fost numit, în mod spontan, de 10 la sută dintre participanţi. 

PSD, 34% în București. PNL e la 16%, conform sondajului

Când vine vorba de partidele care urmează să dea consilierii generali, PSD conduce în intenţia de vot cu 34 la sută. Pe locul doi e Alianţa USR - PMP - Forţa Dreptei, cu 23 la sută, iar pe locul trei - PNL cu 16% din intenţia de vot. AUR nu a prins podiumul, are 13% din intenţia de vot, urmat de SOS România, cu 6 procente şi Partidul Umanist Social Liberal, cu 5 la sută din intenţia de vot.

De menţionat este faptul că acest sondaj a fost comandat înainte de anunţul comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Sondajul care arată distanța dintre PSD și PNL la alegerile locale. Care sunt cifrele pe București