Antena Meniu Search
x

Video Alegeri Parlamentare 2020. Klaus Iohannis: Nu s-a infectat nimeni pentru că s-a dus la vot. Rata de infectare nu va crește după parlamentare

Klaus Iohannis a declarat că nimeni nu s-a infectat cu noul coronavirus pentru că s-a dus la vot și a subliniat că organizarea alegerilor parlamentare nu va duce la o nouă creștere a cazurilor Covid-19 în România.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.11.2020, 20:10

Klaus Iohhanis: Nu s-a infectat nimeni pentru că s-a dus la vot. Rata de infectare nu va crește după parlamentare
Klaus Iohhanis: Nu s-a infectat nimeni pentru că s-a dus la vot. Rata de infectare nu va crește după parlamentare
  • Klaus Iohannis a spus că oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat măsurile sanitare, nu pentru că au mers la vot.
  • Președintele este de părere că nu vom asista la o creştere a ratei de infectare după alegerile parlamentare.

Nu ne aşteptăm la o creştere a numărului de infectări după alegerile parlamentare, pentru că noi suntem bine pregătiţi, cunoaştem felul în care ne-am pregătit pentru locale, a funcţionat bine atunci şi va funcţiona mult mai bine acum. Acea creştere nu s-a datorat alegerilor locale. Ele s-au desfăşurat în perioada în care în toată lumea şi în special în Europa numărul de cazuri a crescut de la săptămână la săptămână. Nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot, oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat măsurile sanitare”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă ar putea fi o creştere a ratei de infectare cu noul coronavirus, după alegerile parlamentare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Klaus Iohannis spune că siguranţa secțiillor de votare va mai bună ca la alegerile locale, prin urmare ”nu ne aşteptăm la o creştere a ratei de infectare după alegerile parlamentare”.

Iohannis a subliniat că îşi doreşte să fie o prezenţă mare la vot, însă e dificil de estimat care va fi prezenţa la alegerile parlamentare de duminică.

„E oarecum dificil de estimat ce prezenţă va fi la vot. Îmi doresc să fie prezenţă mare la vot. Sunt alegeri în care ne alegem parlamentul pentru rmătorii patru ani şi avem nevoie. E clar din toate sondajele că PSD va fi ţinut în afara deciziei politice şi acolo trebuie să stea, însă depinde şi de cum vor merge oamenii la vot. Nu există niciun fel de discriminare la vot pentru oraşele carantinate. Toată lumea are acelaşi drept să meargă la vot, are exact aceleaşi posibilităţi, secţiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi asigurate măsurile de siguranţă şi de aceea îndemn românii să meargă la vot”, a explicat Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Alegeri Parlamentare 2020. Klaus Iohannis: Nu s-a infectat nimeni pentru că s-a dus la vot. Rata de infectare nu va crește după parlamentare