Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Partidele politice pregătesc listele de candidați pentru alegerile parlamentare 2020

Ministru, dar şi parlamentar. După ce au stat un an la Palatul Victoria, miniştrii lui Orban vor acum şi la Palatul Parlamentului. Scorul mic de la alegerile locale pare să fie un criteriu pentru a ajunge pe listele pentru parlamentare la toate partidele. Victor Ponta şi Călin Popescu Tariceanu au decis că e mai bine să meargă împreună pentru a-şi asigura încă patru ani în fotoliile din Casa Poporului.

de Larisa Bernaschi

la 21.10.2020 , 16:22

  • Membrii Guvernului condus de Ludovic Orban își doresc noi mandate de parlamentari.
  • Victor Ponta face echipă cu Călin Popescu Tăriceanu la alegerile parlamentare.

A început numărătoarea inversă pentru alegerile parlamentare 2020. Partidele mai au la dispoziţie doar zece zile ca să depună listele de candidaţi. Liberalii aproape că au finalizat listele și aproape toţi miniştrii, în frunte cu premierul, vor candida la scrutinul din decembrie. 

Lista PNL pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă chiar de premierul Ludovic Orban, însă pe aceeaşi listă vom regăsi pe buletinul de vot şi alte nume cu rezonanță, spre exemplu Violeta Alexandru, actualul ministru al Muncii, sau Monica Anisie, actualul ministru al Educaţiei. 

Şi lista PNL de la Senat va fi deschisă tot de un ministru. Florin Cîţu, în prezent senator, îşi doreşte încă un mandat. Şi pe buletinele de vot din ţară vom găsi personaje din echipa premierului Ludovic Orban. 

Vezi și

Spre exemplu, Nelu Tătaru nu îşi mai doreşte o carieră în Medicină, acolo unde a fost până în urmă cu un an de zile, şi va candida pe listele parlamentare de la Vaslui. şi Marcel Vela va candida pentru un nou mandat de senator. 

Ludovic Orban, premierul României: Cu siguranţă orice ministru care doreşte să candideze are o şansă reală de a fi pe listă. 

La PSD şi pierzătorii de la locale prind locuri eligibile pe listele pentru parlamentare. 

Gabriela Firea, preşedinte PSD Bucureşti: Primarii celor șase sectoare, mă refer la cei care au pierdut, şi-ar dori să ocupe un loc eligibil pentru Senat sau Cameră şi au făcut această propunere. Nu am sesizat din reacţia preşedintelui Ciolacu faptul că ar respinge această idee, aş spune chiar dimpotrivă. 

Mai complicate au fost însă calculele la Pro Romania şi ALDE. După ce au obţinut rezultate dezastruoase la alegerile locale, în vremuri în care ni se recomandă distanţarea, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu au fost nevoiţi să se apropie ca să treacă pragul. 

Listele pentru alegerile parlamentare au o miză uriaşă: partidul care va obţine cel mai mare scor va da premierul pentru următorii patru ani. 

Larisa Bernaschi Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Partidele politice pregătesc listele de candidați pentru alegerile parlamentare 2020