Antena Meniu Search
x

Video Alegeri 2024. Scenariul luat în calcul de PNL și PSD privind candidații la prezidențiale și la Primăria Capitalei. Pe cine ar putea susține în teritoriu

Alegeri 2024 în România. Coaliţia de guvernare a convenit calendarul celor cinci runde de alegeri din acest an. În ciuda protestelor opoziţiei, alegerile ar putea fi comasate.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 07.02.2024, 08:59

Vezi și

Surse politice de la vârful coaliţiei de guvernare, au dezvăluit pentru Observator faptul că premierul, Marcel Ciolacu, şi liderul PNL, Nicolae Ciucă, au negociat în secret în ultimele zile, iar în urma acestor discuţii, liderii coaliţiei de guvernare, au convenit un calendar complet pentru comasarea alegerilor din 2024. Un calendar care, potrivit surselor noastre, urmează să fie validat în şedinţa de joi a liderilor coaliţiei de guvernare.

Două etape de comasare a alegerilor în 2024

Informaţia momentului este că vom avea nu una, ci două etape de comasare a alegerilor în 2024. Mai exact, în luna iunie alegerile europarlamentare vor fi comasate cu alegerile locale. Cea ce înseamnă că în aceeaşi zi, pe data de 9 iunie, românii vor ieşi la urne şi vor vota noii deputaţi din Parlamentul european, primarii şi şefii de Consilii Judeţene. Urmând ca în luna decembrie, alegerile parlamentare să fie comasate cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Repet, este un scenariu agreat la vârful coaliţiei de guvernare, după negocieri purtate de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

PNL şi PSD ar urma să susţină un candidat comun la alegerile prezidenţiale

Dincolo însă de comasarea alegerilor, PSD ŞI PNL continuă negocierile acel proiect de ţară, acel acord politic extins despre care vorbea liderul PSD, Marcel Ciolacu, iar surse Observator spun că nu este exclus ca în acest an să PNL şi PSD să susţină un candidat comun la alegerile prezidenţiale, un candidat comun pentru primăria Capitalei, şi de asemenea să facă alianţe punctuale în teritoriu. Adică să susţină candidaţi comuni în unele oraşe, reşedinţe de judeţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Alegeri 2024. Scenariul luat în calcul de PNL și PSD privind candidații la prezidențiale și la Primăria Capitalei. Pe cine ar putea susține în teritoriu