Antena Meniu Search
x

Video "Planul de ţară" prin care PNL şi PSD vor să conducă România în următorii 10 ani. Linia roşie se trage la alegerile prezidenţiale

Cu patru luni înainte de alegeri, PSD şi PNL caută o solutie pentru a rămâne la putere. Negocierile din Coalitie vizează toate functiile importante în Stat: de la preşedinte si premier, până la postul de primar al Capitalei. Social democraţii şi liberalii vor începe negocierile la finalul săptămânii, iar discutiile se anuntă unele tensionate.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 02.02.2024, 21:06

Vezi și

PSD vrea un acord politic prin care PNL să sustină candidatul social-democrat la alegerile prezidentiale. Liberalii ar primi la schimb functia de premier. "Nu tine de dispunerea sau indispunerea vreunuia dintre noi. Nu am analizat, va multumesc", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Sursele Observator spun ca social democratii si-ar dori un proiect de tara comun. O alianta prin care PSD si PNL sa imparta puterea in urmatorul deceniu. Negocierile se blocheaza cand vine vorba despre candidatul la prezidentiale. Pentru liderii PSD functia de sef al statului e o linie rosie, iar surse politice spun ca liderii PNL nu sunt dispusi sa sustina candidatul PSD la prezidentiale.

O înfrângere în faţa AUR ar pune în pericol poziţia lui Nicolae Ciucă în fruntea PNL

"Eu nu am nicio propunere sa fac Partidului National Liberal. Noi in acest moment lucram la un proiect de tara", a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. "Sa avem un proiect de tara pt ca vorbim de foarte multi ani de un proiect de tara", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Aflat în ultimul an de mandat, presedintele Klaus Iohannis a cerut Coalitiei să grăbească negocierile. "Nu este treaba presedintelui să se implice in negocierile Coalitiei de guvernare pentru astfel de chestiuni", a declarat Klaus Iohannis. Situaţia liberalilor este un delicată, motiv pentru care aceştia îşi doresc ca scrutinul pentru europarlamentare să se desfăşoare în acelaşi timp cu alegerile pentru primari.

Pentru liderii PNL miza comasarii este una politică. Liberalii spera ca implicarea primarilor va aduce mai multe voturi la alegerile pt PE. În Modrogan exista teama ca AUR ar depasi PNL la alegerile din iunie. O infrangere in fata AUR ar pune in pericol pozitia lui Nicolae Ciuca in fruntea PNL. "Daca se poate sau nu, ar simplifica foarte mult. Din iunie pana in decembrie toata lumea se va ocupa doar de campanie electorala si alegeri", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Ultimul sondaj CURS arată că 54% dintre români nu îsi mai doresc ca PSD si PNL să guverneze împreună după alegeri. 34% însă ar vrea ca cele două partide să păstreze Coaliţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Alegeri parlamentare 2024 » "Planul de ţară" prin care PNL şi PSD vor să conducă România în următorii 10 ani. Linia roşie se trage la alegerile prezidenţiale