Antena Meniu Search
x

Video Blocaj complet la vârful Coaliţiei: PSD şi PNL se ceartă pe candidatul la prezidenţiale. Scenariile discutate în ultima şedinţă

Blocaj total la vârful Coalitiei. PSD si PNL vor să dea fiecare noul preşedinte al României. Ca să îşi atingă scopul, social democraţii ar ceda functia de premier si primăria Capitalei. Liberalii nu vor să-l susţină însă pe Marcel Ciolacu în cursa pentru Cotroceni. Neînţelegeri sunt şi în privinţa comasării alegerilor parlamentare cu cele pentru şefia statului.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 12.02.2024, 19:36

Vezi și

Ideea unui candidat comun la alegerile prezidentiale, sustinut de PSD si PNL, a blocat negocierile din Coalitie. Liderii PSD si PNL isi doresc neapărat functia de presedinte al României. "PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale. Asta e tot ce poate fi mai sanatos pt democratia din Romania", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. "În ceea ce priveste candidatul unic. Va fi si candidatul PSD-ului si candidat unic pentru ca va fi cel mai bun candidat. Eu v-am zis ca PSD-ul va avea un candidat cel mai bun unic", a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Surse politice spun că Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu îi vor prezenta presedintelui Klaus Iohannis rezultatele negocierilor din Coaliţie

Social democratii ar vrea ca PNL sa faca un compromis major si sa sustina un candidat PSD la prezidentiale. Surse politice spun ca liderii PSD ar oferi la shcimb functia de premier si primaria Capitalei. De cealalta parte liderii PNL exclud categoric acest scenariu. Dacă PSD si PNL nu se vor întelege, Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă ar putea fi adversari in primul tur al alegerilor prezidentiale. "Cred ca este o solutie foarte buna pentru ca vom vedea fiecare dintre noi care este optiunea romanilor pentru un partid sau altul", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL.

"Nicolae Ciuca este cea mai buna varianta pentru Romania. Nu venim sa impunem ceva ca nu suntem veniti dinspre est cu cizma sovietică", a declarat Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL. Divergente majore există si in ceea ce priveste comasarea alegerilor. PSD si PNL sunt de acord sa unească alegerile europene din luna iunie cu localele. În acest caz, ambele partide si-ar maximiza scorul prin implicarea primarilor. Nu la fel stau lucrurile şi în cazul  celorlalte două scrutine din acest an.

Surse politice spun ca liderii PNL si ar dori comasare parlamentare cu primul tur de la prezidentiale. Liberalii spera ca sansele lui Nicolae Ciuca de a ajunge in finala prezidentiala ar creste. De cealata parte liderii PSD isi doresc parlamentare cu turul II prezidentiale, vartianta care ar dezavantaja PNL in cazul in care liberalii nu vor avea candidat in finala pt Palatul Cotroceni. "Parlamentarele cu turul II - daca aceasta poate fi o solutie, de ce nu? Noi am analizat si turul I era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Surse politice spun că Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu îi vor prezenta presedintelui Klaus Iohannis rezultatele negocierilor din Coalitie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Blocaj complet la vârful Coaliţiei: PSD şi PNL se ceartă pe candidatul la prezidenţiale. Scenariile discutate în ultima şedinţă