Antena Meniu Search
x

Iohannis: Nu sunt împotriva unor comasări de alegeri. Care cu care se pot comasa va elucida Guvernul

Klaus Iohannis a spus, miercuri, că nu este împotriva comasării alegerilor, dacă este făcută legal și anunțată din timp. Președintele susține că patru rânduri de alegeri în acest an este foarte mult.

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 12:43

Iohannis: Nu sunt împotriva unor comasări de alegeri. Care cu care se pot comasa va elucida Guvernul
Iohannis: Nu sunt împotriva unor comasări de alegeri. Care cu care se pot comasa va elucida Guvernul - Observator

"Alegerile vor avea loc toate în acest an, patru rânduri de alegeri. Este foarte mult. Care cu care se pot comasa în mod legal corect şi constituţional va elucida guvernul şi coaliţia. Eu nu sunt împotriva unor comasări de alegeri. Dacă se face bine şi se anunţă din timp, este o metodă de a reduce numărul de scrutine", a afirmat şeful statului, răspunzând unei întrebări din partea presei.

Iohannis: Aderarea României la Spaţiul Schengen a întări considerabil UE

la o conferinţă de presă comună cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, Iohannis a spus că apartenenţa deplină a României la Spaţiul Schengen, inclusiv cu frontierele terestre, cât mai curând va întări considerabil Uniunea şi securitatea Uniunii şi va înlesni coeziunea şi cooperarea. El i-a mulţumit preşedintei PE pentru "sprijinul constant şi ferm pentru obiectivul nostru, al românilor, de a intra in Spaţiul Schengen". 

Roberta Metsola: E important pentru legitimitatea UE ca toată lumea să se simtă reprezentată în funcţiile de vârf

Pe acelaşi subiect

Metsola a declarat că este o onoare să-l primească pe preşedintele român la Parlamentul European,  "casa democraţiei", şi i-a mulţumit pentru sprijinul continuu al României pentru Ucraina. "Europa este mai puternică datorită efortului nostru colectiv, în care jucaţi un rol foarte important", a spus Roberta Metsola în cadrul conferinţei. 

De asemenea, a mai afirmat ea, "Europa va fi mai puternică când veţi intra în zona euro şi vă veţi ocupa locul pe care îl meritaţi în spaţiul Schengen". Ea le-a transmis românilor că este important să voteze în alegerile europene din iunie şi să nu ia Europa ca pe un lucru garantat. "Vocea lor contează pentru viitorul Europei şi pentru viitorul României", a spus ea.  Preşedintele Klaus Iohannis se adresează miercuri Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, în cadrul dezbaterii This is Europe, la invitaţia Robertei Metsola.

"Cred că e important pentru legitimitatea UE ca toată lumea să simtă că este reprezentantă. Nu sunt puţini oameni calificaţi care să ocupe poziţii şi echilibrul geografic trebuie să fie respectat", a spus Metsola. Referindu-se la viitorul proces electoral din UE, Metsola a spus că "nu putem ignora temerile oamenilor, pentru că altfel vom creşte polarizarea. Este mai simplu să întocmeşti o naraţiune în alb-negru, dar sunt sigură ca dacă conteşti acea naraţiune arătând de ce se iau deciziile îl putem contracara".

În acelaşi timp, a atras ea atenţia, "provocarea nu este doar populismul, ci şi majoritatea tăcută. Până în ziua alegerilor vom încerca să-i convingem că votul contează".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Iohannis: Nu sunt împotriva unor comasări de alegeri. Care cu care se pot comasa va elucida Guvernul