Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, în campanie prin ţară. Premierul a mers la carmangerie, liberalul şi-a vizitat foştii colegi

Alegeri prezidenţiale 2024. Cu două luni si jumătate înainte de alegeri, PSD si PNL îsi fac planuri pentru împărtirea puterii. Marcel Ciolacu promite că PSD va ceda functia de premier, dacă el va deveni şeful Statului. Doar că greii social democraţi dau semne că nu sunt de acord cu planul premierului. Între timp, generalul Ciucă si liderii PNL si-ar dori un guvern de dreapta după alegeri. Asta desi negocierile cu USR si alte partide mai mici au esuat complet, iar frontul anti-PSD s-a făcut ţăndări înainte de alegeri.

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 19:51

Marcel Ciolacu a recunoscut azi că PSD si PNL au negociat în secret ideea unui candidat comun la alegerile prezidentiale. Discutiile despre un tandem preşedinte - premier s-au purtat în primăvară, dar liderii PNL s-au răzgândit în ultima clipă. "De aceasta data candidam separat. Eu le-am arătat potenţialul unei candidaturi comune la euro-parlamentare. Au ales altă cale, o respect", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

După trei ani de mariaj cu PSD, liberalii visează mai nou la ideea unui guvern de dreapta

După trei ani de mariaj cu PSD, liberalii visează mai nou la ideea unui Guvern de Dreapta. Asta chiar dacă negocierile cu USR au eşuat înainte de a începe. Iar discuţiile cu partidele mai mici s-au blocat atunci când a venit vorba despre împărţirea locurilor pe liste. "Ne dorim foarte mult si ne-am dori o guvernare de Dreapta. Daca toata lumea intelege si obtinem un scor care ne permite sa facem o majoritate de dreapta", a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte PNL. "PNL trebuie sa caute in jurul sau o majoritate cu USR, cu PMP, cu Forta Dreptei si UDMR. Discutam cu toate fortele de Dreapta, e firesc", a declarat Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL.

Vezi și

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu promite că PSD va ceda şefia Guvernului dacă el va ajunge preşedintele României. Doar că ideea de a împărti puterea a produs tensiuni la vârful partidului. Mihai Tudose a dezvăluit, recent, că Sorin Grindeanu ar fi gata să preia şefia PSD. Asta dacă Marcel Ciolacu ar ieşi victorios în bătălia pentru Palatul Cotroceni. În acest caz, PSD ar trebui să-şi aleagă un lider nou după alegeri, care ar putea să revendice inclusiv functia de premier. "Cu adevărat Romania are nevoie de stabilitate politică. Şi ne-am asumat această stabilitate politică. Cam in jur de 23 decembrie va fi investit viitorul Guvern", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

Lupta pentru Cotroceni se poartă şi în teren. Marcel Ciolacu a vizitat azi o carmangerie din judetul Suceava. Liderul PSD s-a îmbrăcat într-un halat alb si a stat de vorbă cu măcelarii. Dimineata, la cafea, seful Guvernului a mâncat plăcintă poale-n brâu, cozonac și pandișpan cu vișine. În sudul tării, la Craiova, Nicolae Ciucă a vizitat Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" - pe care generalul l-a comandat în misiunile de luptă din Irak şi Afghanistan. "Nu voi uita niciodată că sunt un Scorpion Roşu. Mă leagă multe amintiri de acest batalion și de camarazii mei de arme", a scris pe Facebook liderul PNL.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, în campanie prin ţară. Premierul a mers la carmangerie, liberalul şi-a vizitat foştii colegi