Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SURSE: Mircea Geoană vrea "capitularea" lui Nicolae Ciucă şi sprijinul PNL la alegerile prezidenţiale

Război total între Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă pentru un loc în finala prezidenţială. Surse de la vârful PNL spun că fostul numărul 2 din NATO încearcă o lovitură de palat - forţează retragerea lui Nicolae Ciucă. Între timp, Marcel Ciolacu promite că va împărţi puterea dacă va ajunge preşedintele României, dar liderii PNL cred că oferta ar fi doar un măr otrăvit

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 20:40

În plin război politic, PNL a lansat primul clip din cursa prezidentiala a generalului Ciucă. Filmul de două minute promoveaza autobiografia "În slujba ţării" - fostul şef al Armatei descrie faptele lui de arme şi drumul parcurs de la misiunile de luptă la politică.

Cu trei luni înainte de alegeri, Nicolae Ciucă duce o luptă de la distanţă cu Mircea Geoană pentru un loc în finala prezidentială. Surse de la vârful PNL spun că, pe ultima sută de metri, Geoană încearcă să obţină sprijinul PNL la alegerile prezidențiale. Asta ar însemna, de fapt, capitularea și retragerea generalului Ciucă. România Renaşte, miscarea care îl susține pe Mircea Geoană, a dezmințit scenariul.

"Cred în continuare că va fi anul independenților și sunt convins că lumea așteaptă o schimbare. Imediat după ce termin aici, evident voi reveni acasă și de acolo vom începe să discutăm despre următorul capitol din viața mea și sper eu, un capitol frumos din viața României", a declarat Mircea Geoană.

Vezi și

"Domnul Geoana este foarte interesat să aibă sprijin politic, mai ales să aibă reprezentare în birourile secțiilor de vot. Problema este dacă va intra în turul doi, dacă va rezista atacurilor și dacă până la urmă, votul va fi masiv în favoarea domniei sale", explică analistul politic, Cristian Pîrvulescu

Pe acelaşi subiect

PNL pregătește curățenia de toamnă

Surse Observator spun că liderii PNL pregătesc curățenia de toamnă. Mai mulți miniștri ar urma să fie schimbați din funcție, o operaţiune de imagine înainte de alegeri. Pe lista neagră se află şi ministrul de Finanțe.

În altă ordine de idei, liberalii nu par să îl creadă pe liderul PSD, care a promis că va împărţi puterea dacă ajunge la Cotroceni. "România are nevoie de un președinte care să accepte că într-un stat normal puterea trebuie împărțită, nu acaparată de un singur om", spunea premierul. Liberalii spun că oferta lui Marcel Ciolacu ar fi, de fapt, doar un măr otrăvit. În culise, liderii PNL cred că PSD va revendica inclusiv sefia Guvernului, dacă va câstiga alegerile din decembrie.

Ce spun sondajele

Un sondaj Sociopol arată că Mircea Geoană si Nicolae Ciucă pot rata finala prezidentială. Liderul PNL e cotat cu un scor de 10%, la patru procente distantă de Mircea Geoană si Elena Lasconi. Datele Sociopol indică o finală neasteptată, între liderul AUR George Simion si premierul Marcel Ciolacu.

Alt sondaj, comandat de liberali, prezintă un scenariu total diferit în care Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă ar ajunge în finala pentru Palatul Cotroceni. Totusi, in acest caz, diferenta dintre Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, George Simion si Elena Lasconi ar fi în marja de eroare de 3 la sută. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » SURSE: Mircea Geoană vrea "capitularea" lui Nicolae Ciucă şi sprijinul PNL la alegerile prezidenţiale