Antena Meniu Search
x

Video Planul secret pus la cale de PSD şi PNL pentru a sta la putere 10 ani. USR: Ca în Rusia lui Putin

PSD şi PNL negociază în culise o aliantă pe 10 ani prin care să-si împartă puterea după alegeri. Sursele Observator spun că liderii Coalitiei ar putea pune în practică din nou rocada premierilor. Cu o singură condiţie - dacă negocierile pentru un candidat comun la prezidenţiale vor avea succes.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 08.04.2024, 21:37

Vezi și

Zece ani la putere după alegerile din 2024. Este planul negociat în secret de PSD si PNL, cu cinci luni înainte de alegerile prezidenţiale. 

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: Dacă românii vor decide ca aceasta este calea, atunci vom veni cu un proiect politic pentru România şi pentru români.

Rareş Bogdan: Avem exemplul Coaliţiei din Germania care a funcţionat 16 ani între CDU şi SPD: Suntem optiunea nr. 1 pentru că în următorii ani să guvernăm România într-un guvern de colaborare stânga-dreapta.

Cristian Pîrvulescu, decan Facultatea de Stiinte Politice SNSPA: Are interesul de a avea candidat la prezidenţiale, cu siguranţă va trebui să aibă garanţii solide că va avea premier 4 ani de zile ceea ce ar putea să fie o compensaţie. Şi ştiti de ce? Premierul are, de fapt, mai multă putere decât preşedintele.

Pe acelaşi subiect

Liberalii si-au propus un scor între 25 si 30% la alegerile locale

Analiştii politici spun că partidul care va avea cei mai multi primari va porni cu prima sansa în bătălia prezidentială.

Cristian Pîrvulescu, decan Facultatea de Stiinte Politice SNSPA: Dacă PNL va avea un scor sub 800 de primari, resursele sale pt mobilizare la prezidentiale nu vor fi atat de mari. Dacă nu vor fuziona - si nu vad cum ar putea fuziona - la un moment dat interesele lor se vor desparti.

Şi Opoziţia face planuri, deocamdată pentru scrutinul european

USR, PMP si Forta Dreptei au depus azi lista comună pentru Parlamentul European. Dreapta Unită mizează pe Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoş, Cristina Prună si Violeta Alexandru.

Cătălin Drulă, preşedinte USR: Cei pe care i-aţi văzut aici acum câteva zile cu chiloţii peste pantaloni sau nu. Şi-au facut planuri ca în Rusia lui Putin să stea la putere 10 ani. Nu e clar primul care e, după urmează celălalt 5 ani.

Ludovic Orban, preşedinte Forta Dreptei: Şi noi susţinem stabilitatea, dar nu stabilitatea în impostura, nu stabilitate în coruptie nu stabilitate în clientelism.

USR, PMP si Forta Dreptei si-ar dori cel putin 7 locuri în noul Parlament European. Surse politice spun că Alianta Dreapta Unită va avea un candidat comun la alegerile prezidentiale si liste comune pentru Senat si Camera Deputatilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Planul secret pus la cale de PSD şi PNL pentru a sta la putere 10 ani. USR: Ca în Rusia lui Putin