Antena Meniu Search
x

Video PSD a făcut planul pentru prezidenţiale la mănăstirea lui Arsenie Boca. Oferta PNL pentru Marcel Ciolacu

Negocieri şi rugăciuni la mănăstire. PSD va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale: asta au decis liderii PSD reuniţi la Sâmbăta de Sus. În cărţi sunt preşedintele partidului şi Mircea Geoană. Greii partidului ar vrea ca Ciolacu să-şi asume lupta pentru Palatul Cotroceni. Doar că premierul nu vrea să aibă soarta altor preşedinţi de partid care au pierdut cursa prezidenţială. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 14.06.2024 , 19:36

Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanu i-a dat binecuvântarea lui Marcel Ciolacu înainte de adunarea greilor din conclavul PSD. Vegheat de icoanele sfinţilor din mănăstire, Marcel Ciolacu a evitat să-si asume bătălia prezidenţială. 

Negocieri la mănăstire pentru alegerile prezidenţiale 2024

"Eu am anunţat foarte clar că în luna decembrie NU voi candida la funcţia de preşedinte din partea PSD. PSD, mai ales după ce a câştigat alegerile şi după 20 de ani de preşedinte de Dreapta, va avea candidat propriu. Întotdeauna preşedintele PSD este una dintre variante, e normal", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

Vezi și

Social-democrații au sperat că îndrumarea divină îi va ajuta să-și facă planul pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Liderii și-au stabilit strategia la Mănăstirea Brâncoveanu din stațiunea Sâmbăta de Sus, unde a slujit și Arsenie Boca. După mai bine de două ore de discuții, social-democraţii au stabilit că vor merge cu propriul candidat în cursa pentru Cotroceni. Acesta va fi validat la începutul lunii iulie, în congres.

Pe acelaşi subiect

Mircea Geoană ar putea fi candidatul PSD la prezidenţiale

Tot azi, Marcel Ciolacu a dat de înţeles că ar fi deschis la negocieri cu Mircea Geoană. Numărul 2 din NATO ar putea fi candidatul PSD la prezidenţiale, la 15 ani după înfrângerea istorică din 2009. "Eu cred că, în primul rând, ar trebui să am o discuţie cu domnul Mircea Geoană. Nu eu, ci împreună cu colegii mei. Domnul Geoană nu e din afara partidului. A fost preşedintele PSD", spune Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

"Eu exclud lucrul ăsta. Eu, ca secretar general, exclud lucrul ăsta. Marcel Ciolacu trebuie să fie candidat, cutuma partidului cam aşa a fost", susţine însă Paul Stăneascu, secretar general PSD. "În acest moment favoritul în a fi candidatul PSD este Marcel Ciolacu. Eu nu văd astăzi altă variantă", a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD.

Aflat sub o presiune imensă, Marcel Ciolacu a amintit că liderii PSD au pierdut finala prezidenţială în ultimii 20 de ani. De la Adrian Năstase si Mircea Geoană, până la Victor Ponta si Viorica Dăncilă. Un destin politic pe care Marcel Ciolacu ar vrea cu orice preţ să-l evite. "Eu nu rămân prizonierul unui cerc. Înfrângerile în PSD se gestionează foarte uşor – conducerea pleacă", mai spune Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

PNL ar vrea să mute alegerile prezidenţiale în decembrie

Reuniţi azi în Poiana Braşov, liberalii au stabilit că vor merge pe cont propriu în lupta prezidenţială. Surse politice spun că PNL ar da la schimb postul de premier şi funcţia de comisar european, dacă PSD l-ar susţine pe Nicolae Ciucă. "Ne luăm această libertate de a discuta, de a negocia cu orice partid care doreşte să vină să susţină politicile de dreapta", a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte PNL.

PNL ar vrea să mute alegerile prezidenţiale în luna decembrie. Iniţial, coaliţia a stabilit că românii vor alege noul şef al statului pe 15 şi 29 septembrie. Liderii celor două partide se vor reuni săptămâna viitoare, când vor lua decizia finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » PSD a făcut planul pentru prezidenţiale la mănăstirea lui Arsenie Boca. Oferta PNL pentru Marcel Ciolacu