Antena Meniu Search
x

Video PSD şi PNL, şanse mari să aibă candidaţi proprii la prezidenţiale. Cristian Pîrvulescu: "O confruntare directă ar putea fi fatală pentru Coaliţie"

Lupta pentru Cotroceni ar putea dinamita planurile PSD si PNL pentru o Aliantă de un deceniu. Aliati la guvernare, liderii celor două partide ar putea fi adversari în cursa prezidentială. Asta dacă PSD si PNL nu vor ajunge la un acord pentru un candidat comun. Oricum ar fi, bătălia prezidentială va declanşa şi o luptă pentru putere în ambele partide.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 09:07

Vezi și

Cu cinci luni înainte de prezidentiale, Marcel Ciolacu a dat un prim semnal că si-ar dori să păstreze, mai degrabă, functia de premier, decât să-si riste viitorul politic în bătălia prezidentială. "Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat, sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

În lupta pentru Cotroceni ar putea intra si fostul lider PSD, Mircea Geoană

Cu toate acestea, liderii cu greutate din PSD insistă ca Marcel Ciolacu să respecte traditia si să candideze pentru functia supremă în Stat. "Va dati seama ca si dl Mihai Tudose, si domnul Grindeanu, si domnul Stanescu sunt interesati ca domnul Ciolacu sa elibereze postul de presedinte PSD pentru ca ar putea fi candidati. Si doamna Firea pentru ca nu intamplator a ramas in continuare in joc, adica a acceptat sa fie europarlamentar", a declarat Cristian Pîrvulescu, decan Facultatea de Ştiinţe Politice - SNSPA.

Sursele Observator spun că liberalii ar fi purtat negocieri cu liderii Popularilor Europeni, Manfred Webber si Ursula von der Leyen. În discutii informale, liderii PNL ar fi dat asigurări că partidul va avea un candidat propriu la alegerile prezidentiale. "În PNL exista foarte multi care se gandesc nu doar la prezidentiale, ci se gandesc la presedintia partidului. Se gandesc că dupa anul electoral 2024 ar putea ocupa sefia partidului", a declarat Cristian Pîrvulescu, decan Facultatea de Ştiinţe Politice - SNSPA.

În lupta pentru Cotroceni ar putea intra si fostul lider PSD, Mircea Geoană. "Sunt tot mai înclinat şi mă gândesc tot mai serios să revin şi să-mi slujesc ţara", a spus recent numărul 2 din NATO. Mircea Geoană va lua o decizie în luna IULIE, după Summit-ul NATO de la Washington, dar anuntul său a declanşat reactii acide în Coalitie.

"Mi-as dori foarte mult daca domnia sa doreste sa candideze sa se retraga din pozitia de SG adjunct NATO. Sa se preocupe extrem de serios de amenintarea rusa, nu de batalii politice si lansari de carte", a declarat Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL. Alegerile din 9 iunie vor stabili raportul de forte in Coalitie. Partidul cu cei mai multi primari va porni cu prima sansă în lupta prezidentială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » PSD şi PNL, şanse mari să aibă candidaţi proprii la prezidenţiale. Cristian Pîrvulescu: "O confruntare directă ar putea fi fatală pentru Coaliţie"