Antena Meniu Search
x

Război în Coaliţie pe tema alegerilor prezidenţiale. PNL nu se mai duce la consultările cu Ciolacu. Ce variante susţin celelalte partide

Criză majoră în coaliţia de guvernare. PSD şi PNL sunt la un pas de un divorţ cu scandal. Asta după ce Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Nicolae Ciucă de lipsă de onoare, iar PNL a blocat planul social-democraţilor de a programa alegerile prezidenţiale în septembrie. Sfidat de liberali, premierul a anunţat că va chema la consultări toate partidele politice. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 28.06.2024 , 14:29

De luni vom avea negocierile la care premierul Marcel Ciolacu a invitat deja liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili, în cele din urmă, data alegerilor prezidenţiale. Surse de la vârful PNL au declarat pentru Observator că Nicolae Ciucă şi liderii liberali nu vor onora invitaţia premierului. 

Aceştia spun că rămân consecvenţi cu ideea lor ca alegerie să fie organizate la termen, adică în luna noiembrie şi că nu are rost să se prezinte la aceste confruntări pentru că, potrivit Constituţiei, doar preşedintele ţării ar avea dreptul de a organiza consultări cu partidele. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în această dimineaţă, că nu va risca o criză guvernamentală şi că nu-l va demite pe ministrul PNL de Interne, Cătălin Predoiu, chiar dacă acesta nu a respectat ultimatumul dat de PSD, care îi ceruse să prezinte astăzi HG privind data alegerilor. 

Vezi și

Ce variantă susţin celelalte partide

Pe acelaşi subiect

Liderii UDMR spun că şi-ar dori ca alegerile prezidenţiale să fie organizate la termen, dar vin cu varianta ca turul lI-lea să fie organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, ceea ce ar însemna să avem finala pentru Cotroceni pe 8 decembrie

Surse din USR spun că partidul îşi doreşte ca alegerile să fie organizate la termen, adică în noiembrie, pentru a-i da posibilitatea Elenei Lasconi să-şi facă o campanie electorală, după ce a fost aleasă în funcţia de şef al USR. 

A venit o reacţie şi din partea AUR. George Simion susţine că partidul său şi-ar dori ca alegerile să fie organizate în septembrie, aşa cum vrea PSD, ceea ce nu mai este posibil deoarece ministrul Cătălin Predoiu nu a iniţiat la timp acea HG. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Război în Coaliţie pe tema alegerilor prezidenţiale. PNL nu se mai duce la consultările cu Ciolacu. Ce variante susţin celelalte partide