Antena Meniu Search
x

Video Cum au ajuns PSD și PNL la un pas de divorț în doar câteva zile. Liberalii și-au făcut deja planul de avarie

PSD şi PNL sunt tot mai aproape de un divorţ politic. Pentru prima dată de când fac echipă, Marcel Ciolacu a lansat azi un atac la adresa lui Nicolae Ciucă. Şeful PSD a dat de înțeles că generalul care a condus Armata Română ar fi un om lipsit de onoare. Asta pentru că liberalii vor să împingă alegerile prezidențiale în luna noiembrie, deşi iniţial au fost de acord cu septembrie, aşa cum îşi doresc social-democraţii.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 27.06.2024 , 21:48

După trei ani în care au împărțit puterea, șeful PSD a ironizat panourile pe care apare chipul generalului Nicolae Ciucă și mesajul "un ostaş în slujba ţării". 

"Trebuie să înţelegem că onoarea nu este numai pe panouri. Onoarea este şi în discuţiile din cadrul Coalitiei. Dânşii nu şi-au ţinut cuvântul dat", a declarat Marcel Ciolacu.

"Eu nu cred că am probat vreodată că liberalii nu au onoare. Aici nu se pune problema de onoare. Aici e vorba de o decizie politică. Este bine fiecare să ne vedem de drumul nostru", a replicat Nicolae Ciucă.

Vezi și

Liderii PSD și PNL par tot mai hotărâţi să meargă pe drumuri diferite

Pe acelaşi subiect

Liberalii și-au făcut deja un plan de avarie. Surse Observator spun că liderii PNL ar fi gata să înceapă negocieri cu Elena Lasconi. Liberalii și-ar dori o apropiere de USR sau cel puțin un compromis politic - un acord prin care cele două partide să se susțină reciproc în finală prezidentială. De cealaltă parte, Lasconi s-a înscris în cursa pentru Palatul Cotroceni, dar noua șefă USR se declară deschisă la negocieri cu PNL și alte forțe de dreapta pentru o alianța împotriva PSD.

Sfidat de liberali, Marcel Ciolacu a anunțat azi că va negocia cu toate partidele dacă nu se va întelege cu partenerii de coaliţie pe data alegerilor prezidențiale. PNL insistă ca alegerile pentru noul șef al statului să fie programate pe 10 și 24 noiembrie.

"Atunci când am discutat despre alegeri în septembrie am avut în vedere candidat comun și lista comună", a declarat Nicolae Ciucă.

În conflictul dintre PSD și PNL a intervenit azi și Mircea Geoană

Numărul doi din NATO a ironizat partidele aflate la putere. 

"Problema e că nu s-au hotărât cine sunt candidații și dacă au șanse reale să câștige. Nu data alegerilor este problema, ci calitatea și tracțiunea candidaților", a fost de părere Mircea Geoană.

Mircea Geoană asteaptă acum Summit-ul NATO de la Washington, din luna iulie. După acest moment, fostul lider PSD s-ar putea înscrie oficial în cursa pentru Palatul Cotroceni. 

"Dacă vrei să uneşti o țară, să ai o viziune pentru viitor, nu poți să reprezinți un singur partid, oricât de mare sau de mic ar fi el. Eu nu refuz o susținere cât mai largă, politică și civică. Cu o singură condiție: să fie compatibilă cu viziunea mea despre viitorul țării", a declarat Mircea Geoană.

În ultima perioadă, lideri din PSD si PNL au avansat ideea unor negocieri cu Mircea Geoană. Surse politice spun că liberalii ar fi dispuși să îl susţină pe Mircea Geoană, dacă Nicolae Ciucă va rata finala prezidențială. În acest caz, ar cere în schimb funcția de premier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Cum au ajuns PSD și PNL la un pas de divorț în doar câteva zile. Liberalii și-au făcut deja planul de avarie